MOBIL

Samsung har planene klare

Samsung vil lage en smarttelefon til et hvert behov.

15. feb. 2010 - 17:39

Som vi skrev i går smalt Samsung i gang MWC 2010. Det ble da lansert flere telefoner, hvor tre av disse kommer til Norge, i tillegg til Samsungs nye operativsystem Bada.

Samsungs mål for 2009 var å kunne tilby en touch-telefon for enhver livsstil, noe vi føler at de klarte med  telefoner i forskjellige prisklasser fra Omnia HD til Corby

Smarttelefon til alle

For 2010 deres visjon å kunne tilby en smarttelefon til alle og en hver. Mobiltelefoner blir bare smartere og smartere, flere smarte tjenester blir integrert i systemene på telefonene slik at hele brukeropplevelsen blir mye bedre. Dette er Samsung nokså bevisst på.

Tidligere har smarttelefoner vært definert som de modeller som var egnet til å utføre enkelte oppgaver som man i utgangspunktet ville gjort på en datamaskin. Men med dagens applikasjoner er det ofte det er enklere å utføre enkelte oppgaver på en mobiltelefon enn på en datamaskin.

Programvarebutikk

I andre halvdel av 2010 vil Samsung lanser Samsung Apps i Norden. Dette er Samsungs applikasjonsbutikk, lik Apples AppStore, hvor du kan laste ned gratis og betalte applikasjoner direkte til din mobiltelefon. I følge Samsung er det snakk om applikasjoner i bøtter og spann, til et hvert behov.

Wave først ut

I går snakket vi om Samsung GT-S8500 Wave, som definitivt er en smarttelefon, og den første mobiltelefonen med det nye operativsystemet Bada og Bluetooth 3.0. For at smarttelefoner skal treffe alle og en hver er prispunktet en vesentlig faktor. Wave vil koste omtrent (behagelige) 4000 kroner i det norske markedet og skal være tilgjengelig rundt mai.

Monte

Samsung Monte ble også lansert i går. Monte er en ergonomisk formet touch-telefon designet med moderne farger med fokus på navigasjon og sosiale nettverk. Telefonen har 3 tommer stor skjerm og 3,2 megapiksel kamera. Monte vil koste like over 2000 kroner og skal også være tilgjengelig rundt mai. Vi kommer tilbake med mer informasjon om denne modellen snart.

Shark

Den siste telefonen som ble lansert i går som vil kommer ti Norge er Samsung Shark. Shark er en bartype-telefon med vanlig numerisk tastatur. Den har et 3.2 megapiksel kamera og er ellers en del enklere en de to overnevnte telefonene.

Har Samsung dekket smarttelefon til alle med disse tre telefonen? Det blir spennende å se hva som kommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.