T2

Samsung først med 4G

FØRST MED LTE: Samsungs nye nettbrett, Galaxy Tab 8.9 LTE, er først med LTE.
FØRST MED LTE: Samsungs nye nettbrett, Galaxy Tab 8.9 LTE, er først med LTE. Bilde: Samsung
30. aug. 2011 - 08:29

Den koreanske kjempens flaggskip nettbrettet Galaxy Tab og telefonen Galaxy S II får innebygget LTE, eller 4G som mange kaller den nye teknologien. Produktene blir lansert på IFA-messen i Berlin denne uken. Det er gode nyheter for norske mobiloperatører. NetCom har hatt nettet i drift i to år og Telenor skal snart skru på sitt. Nå kommer det noe annet en dongler som kan utnytte det nye supernettet. De nye modellene kommer imidlertid ikke i butikk før over nyttår.

Det viktigste med de nye LTE-klare dingsene til Samsung er at de klarer mye høyere nedlastningshastighet enn når man bruker 3G. En ting er at kapasiteten for hastighet i det nye 2,6 GHz-båndet er høyere enn i 3G, men like viktig er det at nettet er lite belastet og man slipper å dele basestasjonen med så mange andre. Nyhetene støtter også LTE i både 1800- og 800-båndene når de blir tatt i bruk, forhåpentligvis i løpet av et år eller to.Tøffere telefon

Galaxy S II lte er den første LTE-telefonen som lanseres på markedet. Det er en oppgradert utgave av toppmodellen. Men Samsung har ikke bare slengt på et frekvensområde til og litt tilhørende elektronikk. For det første har den fått enda større skjerm. Vidunderet er velsignet med en 4,5 tommer super Amoled plus skjerm. Den har fått 50 prosent mer prosessorkraft gjennom en 1,5 GHz tokjerneprosessor. Batteriet har vokst til 1850 mAh. Alt uten at vekten er mer enn 130 gram. Det er mindre enn en 3,5 tommers iPhone 4.

At det er en LTE-modell betyr selvfølgelig at opp- og nedlastning vil gå mye raskere. Det er fint når man jobber på telefonen, men også når man bruker den som modem for en pc. Eller opptil åtte pc-er om man ønsker å bruke den som WiFi-ruter.Supernettbrett

Samsungs nye nettbrett som vi så på i Teknisk Ukeblad i forrige uke får også en lillebror med LTE. Galaxy Tab 8.9 lte har samme 1,5 GHz tokjerneprosessor som telefonen, men har en LCD-skjerm på 8,9 tommer og en oppløsning på 1200 ganger 800 punkter. Her er det til og med blitt plass til en USB-port, tre megapikselkamera bak med LED-lys, og to megapikselkamera foran. Selv med et batteri på hele 6100 mAh stopper ikke vekten på mer enn 455 gram. Og tykkelsen er ikke mer enn 8,6 mm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.