T2

Samsung får selge igjen

Samsung får igjen selge Galaxy Tab 10.1 på det europeiske markedet - med unntak av i Tyskland.
Samsung får igjen selge Galaxy Tab 10.1 på det europeiske markedet - med unntak av i Tyskland. Bilde: Samsung
Odd Richard Valmot, Stein Jarle OlsenOdd Richard Valmot, Stein Jarle Olsen
17. aug. 2011 - 09:24

For en stund siden fikk Apple medhold av det Australske rettsvesenet i at Samsungs nye nettbrett Galaxy Tab 10.1 var for likt iPad 2.

Samsung fikk rett og slett ikke lov å selge det. Så gjorde en tysk domstol det samme, og plutselig fikk Samsung salgsforbud i hele EU utenom Nederland, som har en avvikende patentlov.

Les mer: Apple fikk stoppet Galaxy Tab-salget i Europa

Tapte

Apple var raskt ute for å få stoppet konkurrenten i Nederland også, men tapte. Og Samsung lanserte det nye nettbrettet øyeblikkelig, til kundenes store glede.

Salget går etter sigende unna som varmt hvetebrød. Men Apple har ikke tenkt å gi seg. De vil ha stoppet både Samsungs nettbrett og populære telefon Galaxy S II.

Høring

Nå er forbudet opphevet i alle EU-land med unntak av Tyskland.

Samsung fikk nemlig medhold for at Samsung Korea og den tyske avdelingen Samsung GmbH er to forskjellige ting, og domstolen uttalte at de var usikre på om de kunne forby Samsung å selge produktet i andre land enn Tyskland.

– Samsung er fornøyde med domstolen beslutning om å oppheve den midlertidige forføyningen mot Samsung Galaxy Tab 10.1, skriver Samsungs nordiske PR-sjef Erik Johannesson i en melding.

Det skal holdes en høring den 25. august i Düsseldorf om forbudet.

Avrundet

Apple mener at Samsungs produkt er for likt, bl. a. fordi Tab 10,1 har avrundede hjørner og svart ramme.

Samsung på sin side har vist at de laget en fotoramme allerede i 2004 som nettopp har runde hjørner og svart ramme.

– Vi ser fram mot muligheten til fullt ut å hevde våre patent og immaterielle rettigheter ved høringen i Düsseldorf 25. august, sier Johannesson.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.