MOBIL

- Samsung avslutter avtale med Apple

Samsungs skjermdivisjon avslutter angivelig samarbeidet med Apple.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. okt. 2012 - 17:44

Samsung Display har angivelig tenkt å sparke Apple som kunde, og ikke levere flere LCD-skjermer til konkurrenten, ifølge avisen Korea Times.

Dette kommer etter at Samsung Display i en årrekke har levert skjermer til Apple. Grunnen skal være at Samsung ikke lenger tror at Apple vil være en god inntekskilde. 

- Vi har ikke mulighet til å forsyne Apple våre flatskjermer med store prisavslag. Samsung har allerde redusert vår andel leveranser til Apple, og neste år vil vi slutte å levere skjermer, sier en anonym Samsung-kilde til avisen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Fra venner til uvenner

Samsung og Apple har gått fra å være gode kompiser til å bli uvenner etter søksmål og beskyldninger om tyveri av det ene og andre. 

For mens Apple tidligere var avhengig av Samsung for å få produsert sine telefoner, har de med tiden begynt å kjøpe deler fra flere alternative leverandører. Apple har også begynt å designe egne systembrikker, i stedet for å få hjelp til dette fra Samsung.

Samsung Display skal følge avisens kilder ikke lide noen nød, da Amazon er i ferd med å bli en stor klient. Samsung skal levere flere skjermer til deres nettbrettsatsing.

Det skal for øvrig ikke være Samsung som leverer skjermen til Apples kommende iPad Mini, noe som kan sees på som et klart tegn på at Apple beveger seg vekk fra å bruke Samsung-komponenter.

Samsung har foreløpig ikke bekreftet offentlig at Apple ikke lenger skal kjøpe skjermene deres. Det er dermed uklart om saken er at Apple sier opp sin avtale med Samsung, eller om det er Samsung som ber Apple finne seg en annen butikk å handle i.

Kilde: Koreatimes.co.kr

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.