Samspleis-sjef tiltalt for økonomisk kriminalitet - rettssaken utsatt til neste år

En tidligere daglig leder av vegselskapet Samspleis AS i Møre og Romsdal står tiltalt i Romsdal tingrett for grov økonomisk kriminalitet.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
Kjell Herskedal
28. aug. 2018 - 07:30

Statsadvokaten mener at han har tappet Samspleis og et annet selskap for penger ved å skrive ut doble fakturaer, og at han på den måten har overført 2,42 millioner kroner til seg selv på ulovlig vis.

Vegselskap

Mannen har i flere år vært en betrodd person i det offentlige og i det private næringslivet. Han har også hatt sentrale verv på landsplan.

Mesteparten av beløpet tiltalen omfatter gjelder det interkommunale vegselskapet Samspleis AS, som i mange år har vært tungt inne som aktør i finansieringen av flere regionale vegprosjekter.

Mannen ble anmeldt av Økokrim 2. juni 2015. De mente å kunne dokumentere at
pengeoverføringer til utlandet, blant annet til selskap i Storbritannia, Asia og Nigeria kunne spores tilbake til Samspleis AS.

LES OGSÅ: Tidligere asfalt-partnere erfarte at det kan koste å være kausjonist

Saken utsatt på grunn av sykdom

I løpet av noen måneder i 2015 ble det overfør nesten 1,5 millioner kroner til en konto tilhørende Samspleis-sjefens personlige foretak uten at styret verken visste om det eller hadde godkjent overføringene.

Saken skulle starte for Romsdal tingrett mandag 27. august, men måtte utsettes på grunn av sykdom i aktoratet. Planen var å starte rettsaken tirsdag, men det er nå bestemt at saken er berammet til 7-10. januar neste år. 

LES OGSÅ: HAB krevde 50 millioner fra Vegvesenet - fikk 16

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.