OLJE OG GASS

Sammenligner ONS med OL på Lillehammer

Besøksrekord på oljemessen i Stavanger.

Bilde: Peder Qvale

Oljemessen Offshore Northern Seas (ONS) er nå over for i år etter fire heidundrende dager med presentasjoner fra de fleste toppfolkene i oljebransjen, gigantiske stands, fester, kontaktknytting og konserter.

Teknisk Ukeblad fikk fatt i en sliten, men glad ONS-general Leif Johan Sevland bare minutter før dørene på det gigantiske messeområdet stengte.

– I Norge tror jeg vi skal tilbake til OL i Lillehammer for å finne et arrangement med samme størrelse og kompleksitet som vi har hatt i år, sier han.

Les også: Se bildeserien fra oljemessen ONS 2014

På linje med de største

Uansett hvilken sammenligning man bruker, er det ingen tvil om at ONS har vært stort. I dag morges hadde det vært 75.000 innenfor portene, et tall som etter all sannsynlighet kryper opp til 85-90.000 etter i dag.

Det betyr at rekorden fra 2012, med 60.000 besøkende, er grundig slått. Til sammenligning hadde verdens største oljemesse, Offshore Technology Conference (OTC) i Houston, 108.000 besøkende i år.

Les også: Dette ville Tesla-sjefen gjort dersom han ledet et oljeselskap

– Sensasjonelt

– Det er sensasjonelt gode tall som plasserer oss helt i toppen. Det er et eventyr at det har vært så mange innom. Vi har ikke ord. Vi har en helt annen global posisjon enn vi har hatt tidligere, og ONS er løftet til nye høyder, sier han.

– Og nå da, Sevland? Skal du bare gå hjem og legge deg?

– Nei, nei, nei. Nå skal alle de som har vært med på å gjøre en fantastisk jobb med dette samles og slappe av i kveld. Vi har også ansvar for at nedriggingen skjer på en god måte, så det kommer også til å prege helgen, sier han.

– Bli det vanskelig å toppe dette?

– Vi kan ikke forvente at vi øker noe særlig neste gang. Målet vårt var å tangere 60.000, så det er jo helt vilt at vi har så mange besøkende i år, sier han.

Rekordstort

ONS-området har i år bestått av en ny utstillingshall, nytt hotell, DNB Arena og Siddishallen. Det er et messeområde på nesten én kilometer. Utstillingsarealet har blitt utvidet med nesten 3000 kvadratmeter siden forrige ONS i 2012.

Neste ONS arrangeres i 2016.

Les også:

Verdens største oljeselskap har bygget en bil som lagrer eget CO2-utslipp

40 prosent av Norges oppdagede olje kan ikke tas opp

Dette er de 10 rikeste i oljebransjen