ARBEIDSLIV

Sammen om sikkerhet

1. mars 2001 - 11:00

Samarbeidet vil trolig føre til at årets messe, som arrangeres på Sjølyst i oktober, blir den største i sitt slag noensinne. I snart tjue år har de to organisasjonene stått bak hvert sitt store arrangement. Når NSO nå har valgt å legge Sikkerhet 2001 sammen med Safe-Sec 2001 vil det gi sikkerhetsbransjen og brukerne av sikkerhetstjenester og -produkter betydelige fordeler.

Åpenbare fordeler

- At vi nå spiller på samme lag betyr at hele sikkerhets-Norge samles. For både brukerne og leverandørene er fordelene åpenbare: Nå får de all den informasjon de trenger på ett sted og til samme tid. Noe som gjør det mye enklere å holde seg faglig à jour. Dessuten vil det bidra til en mer effektiv pengebruk, blant annet med mindre press på reisebudsjettet, sier president Per Arne Gulbrandsen i NSF. Han er overbevist om at den nye konstellasjonen vil bli slagkraftig, og at hele sikkerhets-Norge vil rette oppmerksomheten mot årets messe.

Atskillig enklere

Også administrerende direktør i NSO, Johan Ekrem, er tilfreds med at de to store aktørene innenfor norsk sikkerhetsarbeid nå har klart å enes om et felles arrangement:

- Ved å holde NSOs Sikkerhet 2001 samtidig med fagmessen, gjør vi det atskillig enklere for deltakerne å skaffe seg både faglig kompetanse og informasjon om det som skjer på produktsiden. I stedet for å sitte på hvert vårt nes, kan vi nå samles om vårt overordnede mål: å fremme forebyggende sikkerhet. Det er faktisk ingen liten begivenhet, sier Ekrem, som tror dette vil tilføre Safe-Sec 2001 nye målgrupper og flere deltakere.

Sparer tid og penger

Prosjektleder Øivind Johannessen i Norges Varemesse er selvfølgelig ikke mindre fornøyd: - Nå får vi samlet teori og praksis på ett sted. Brukerne får fullt faglig påfyll på ett stort arrangement, og sparer dermed både tid og penger, poengterer han.

Johannessen er overbevist om at årets messe vil slå alle rekorder, og har godt håp om at besøkstallet øker betydelig.

Safe-Sec 2001 blir organisert slik at utstillerne samles i grupper rundt temaene helse, miljø, sikkerhet (HMS), fysisk og elektronisk sikkerhet, vektertjenester, kompetanse, brann, forsikring og IT-sikkerhet. Nytt av året er at utstillerne får anledning til å presentere seg på egne "Speaker Corners" som skal opprettes flere steder på messeområdet. Safe-Sec 2001 arrangeres 9.-11. oktober og Sikkerhet 2001 9.-10. oktober.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.