IT

Samme lader til alle mobiler

Micro Mini USB
Micro Mini USB Bilde: Wikimedia Commons
Stein Jarle Olsen
24. sep. 2007 - 14:45

Open Mobile Terminal Platform (OMTP) annonserte mandag at medlemmene - deriblant Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG og Motorola - hadde blitt enige om en ny, felles standard for tilkobling.

Micro-USB

Den nye standarden er såkalt micro-USB, som er tynnere og smalere enn mini-USB, som tidligere har vært vanlig på mange mobiler. Begge deler tillater også lading av mobilen via datamaskinen.

– Med en reduksjon i antall kabler nødvendig for mobil datakonnektivitet, kan vi bygge videre på brukeropplevelsen av våre telefoner, samtidig som vi reduserer byrden på miljøet, sier porteføljedirektør Markku Verkama hos Nokia til News.com.

Ingen ny lader

Beslutningen kommer etter at EU gjennom det såkalte WEEE-direktivet gjorde produsentene ansvarlig for en del av kostnadene av å gjenvinne deres produkter, og en slik fellesløsning kan fjerne behovet for å distribuere en ny lader med hvert produkt.

– Dette er billigere for produsenten og resulterer også i en mindre, lettere boks, noe som reduserer fraktkostnadene, lagerkostnadene, varehuskostnadene, og så videre. Det må gi fordeler for alle, sier analytiker Dean Bubley.

Nesten alle

Medlemmene av OMTP står for 85 % av alle mobiltelefoner som selges, og det er derfor svært sannsynlig at vi kommer til å se mange micro-USB-ladere også i Norge fremover.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.