ARBEIDSLIV

Samler sommerjobber i egne nettportaler

Over 350 skrev seg på trekningsliste, ville varsles om ledige sommerjobber eller meldte seg inn i teknba i løpet av noen få timer på Næringslivsdagene ved NTNU i Trondheim. Arrangementet er på to dager,m, 8. og 9. februar.
Over 350 skrev seg på trekningsliste, ville varsles om ledige sommerjobber eller meldte seg inn i teknba i løpet av noen få timer på Næringslivsdagene ved NTNU i Trondheim. Arrangementet er på to dager,m, 8. og 9. februar. Bilde: Svein Grande
Espen Leirset
22. mars 2006 - 09:07

I dag finnes det ingen felles portal for sommerjobber for teknologistudenter. Det forsøker to ulike prosjekter nå å løse.

For få uker siden startet Tekna og Teknisk Ukeblad opp nettsiden www.tu.no/sommerjobb hvor studenter innen teknologifag skal kunne finne relevante sommerjobber.

For tiden finnes bare fire bedrifter som tilbyr mellom ti og tyve sommerjobber. Men målet er at portalen skal være et verktøy for bedrifter til å finne kvalifiserte studenter. For studenter skal portalen være et verktøy for å finne drømmejobben og knytte kontakter for å få relevant jobb etter studiene.– Velg blant de beste!

– Flere arbeidsgivere sier de ikke trenger å lyse ut stillingene fordi de får så mange henvendelser fra studenter. Vi mener det er en fordel for arbeidsgiverne å kunne plukke blant de beste, sier prosjektansvarlig Mette Kathrine Meinert i Tekna.

Gratis annonse

I utgangspunktet er jobbene tiltenkt Tekna-medlemmer, men det er mulig for alle å søke på jobbene. Det er gratis å legge ut sommerjobben på siden. Arbeidsgivere må ta kontakt med Svein Grande i TU.

Flere fag

Ideportalen.no er et annet prosjekt som ønsker relevante sommerjobber – både for teknologistudenter og studenter innen økonomi, samfunnsfag og humaniora.

Portalen ble lansert av Innovasjon Midt-Norge, NTNU, og tre høyskoler i Midt-Norge for to uker siden. Målet er både at relevante sommerjobber blir distribuert via portalen og at bedrifter kan legge ut en prosjektbeskrivelse som en student kan løse som studentoppgave.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.