PRODUKSJON

Samler Kongsberg-kreftene

Anders J. Steensen
5. aug. 2003 - 08:00

Kongsberg Maritime, som tidligere har vært det overbyggende navnet på flere virksomheter, blir nå fellesnavnet på et felles selskap.

Kongsberg Maritime Ship Systems og Kongsberg Simrad forsvinner.

- Tiden er kommet for å ta nye markedsgrep. Kundestrukturen er i endring og det er viktig at vi har en felles identitet hos kundene. Omorganiseringen gjøres for å samle markedskreftene slik at vi oppnå større markedsandeler, sier administrerende direktør Jan Erik Korssjøen i Kongsberg-gruppen til TU.

Han avviser at omorganiseringen gjennomføres på bakgrunn av dårlige resultater.

Omorganiseringen vil ikke medføre store endringene i arbeidsstokken. Torfinn Kildal som blir sjef for det nye Kongsberg Maritime sier at noen få funksjoner i administrasjonen vil bli overflødige. - Alle vil få beskjed før sommerferien om hvor de vil være etter at de kommer tilbake. Endringen skal skje så raskt som mulig, sier han.

Selskapet deles i divisjonene Marin automasjon, Dynamisk posisjonering og navigasjon, Hydroakustikk, Prosesstyring og Marin IT. Mens nåværende Simrad med marked innen fiskeri og lystbåter forblir som i dag.

Kongsberg Maritime hadde ved årsskiftet 2425 ansatte. Omsetning i fjor var på 3,6 milliarder kroner, mens omsetning 1. kvartal i år er 855 millioner kroner med et overskudd på ca 30 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.