Samferdselsministeren mener farevarslene ikke var overdrevne

Ekstremværet Hans har herjet i flere deler av Sør-Norge denne uka. Samferdselsministeren vil ikke være med på at ekstremværet har blitt overdramatisert.

Statsminister Jonas Gahr Støre og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård ser på flomskadene på Leirsund stasjon etter ekstremværet «Hans». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård ser på flomskadene på Leirsund stasjon etter ekstremværet «Hans». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
9. aug. 2023 - 11:32

– Det vil jo være sånn at når man har den type varsler, så vil det være noen grad av usikkerhet. Men når man ser på de områdene som har blitt tyngst rammet, så jeg tror ikke du finner et menneske der som vil si at dette har blitt overdramatisert, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB.

De siste dagene har det blitt sendt ut farevarsler og nødvarsler som ikke har gått helt etter planen. Blant annet har flere som befinner seg utenfor områder med rødt farevarsel om ekstremvær, fått nødvarsel på mobilen ved en feil.

Politidirektoratet har sagt at de vil gå igjennom varselbruken etter problemene som oppsto.

22. mars legger samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) et nytt og etter han mening en mer realistisk Nasjonal Transportplan enn den som han overtok etter regjeringen Solberg.
Les også

Neppe nok til at Nygård får en plass i historiebøkene

– Ikke overdramatisert

Nygård mener likevel ikke at situasjonen har blitt overdramatisert.

– Når hus og hjem går med i ras, og hytter og campingvogner går i elveløp, så er det ingen overdramatisering av situasjonen. Jeg er ikke med på tankegangen om at man har overdramatisert situasjonen, sier han.

Samtidig setter statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fokus på at mobilvarslene er et nytt virkemiddel.

– Vi får evaluere hvordan teknikken har fungert. Men det viktige er jo at du har muligheter til å nå folk med korte budskap, samt på andre språk, slik at folk ikke er uvitende om det som skjer, sier Støre til NTB.

Avventer gjenåpning

Onsdag formiddag møtte Jonas Gahr Støre (Ap) og Jon-Ivar Nygård (Ap) Bane Nor i Lillestrøm for å se på flomskader. Bakgrunnen er ekstremværet Hans, som blant annet har påvirket togtrafikken i området.

Nygård venter med å fastslå når togtrafikken i området vil gå som normalt igjen.

– Nå handler det om å bli helt trygge på at infrastrukturen ikke er skadd. Jeg tror man vil være litt forsiktig med å komme med et helt konkret tidspunkt for når trafikken kan gå som normalt, før man har gått gjennom infrastrukturen nøye, sier han til NTB.

(©NTB)

Norske olje- og gasselskaper kan bli pålagt å bygge opp store lagre for CO2-lagring framover. Bildet er fra Sleipner A-platformen.
Les også

Ny lov skal gjøre EUs industri grønnere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.