Samferdselsdepartementet ber Vegvesenet starte arbeidet med nytt tunnelløp i Oslofjordtunnelen

Vegvesenet skal på oppdrag for Samferdselsdepartementet jobbe videre med å få på plass et nytt tunnelløp i Oslofjordtunnelen.
Vegvesenet skal på oppdrag for Samferdselsdepartementet jobbe videre med å få på plass et nytt tunnelløp i Oslofjordtunnelen. Bilde: Terje Bendiksby/NTB scanpix
2. juli 2018 - 15:13

I behandlingen av Nasjonal transportplan 2018-2029 (NTP) ga Stortinget tydelig signal om å bygge et nytt tunnelløp i dagens trase for E134 over Oslofjorden (tidligere rv 23). Samferdselsdepartementet har nå sendt oppdragsbrev til Statens vegvesen om å planlegge bygging av nytt tunnelløp i dagens trase, og følger dermed opp Stortingets ønske, heter det i en pressemelding fra departementet.

RIngvei

– Dagens tunnelløp gir ikke tilfredsstillende kryssing av Oslofjorden. Ved vedlikeholdsarbeid eller ulykker stenges tunnelen for all trafikk. Det gir dårlig forutsigbarhet og skaper betydelig irritasjon for bilistene. Den valgte løsningen vil raskest gi forbedringer av dagens situasjon. Med to separate tunnelløp øker vi trafikksikkerheten betydelig, og vil kunne ha god trafikkavvikling også under vedlikeholdsarbeid eller ved ulykker. Sammen med øvrige prosjekter på strekningen vil vi få på plass en god firefelts løsning som binder sammen E6 og E18. Sammen med pågående prosjekt på E16 vest og nord for Oslo ser vi nå muligheten for en «ringvei» rundt Oslo, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i meldingen.

Klage

I den videre planleggingen skal Statens vegvesen nøye vurdere hvilke sikkerhetstiltak som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet. I arbeidet vil det være viktig med et godt samarbeid mellom Statens vegvesen og de lokale brannvernmyndighetene.

Det er fremmet en klage om prosjektet for ESA. Både Statens vegvesen og departementet følger den saken tett, opplyses det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.