PRODUKSJON

Samarbeider om robotinspeksjon

NORSK-JAPANSK: Norsk programvare fra Tordivel AS blir nå integrert i Sonys roboter. Kombinasjonen gir flere mulighet for robotinspeksjon i  produksjonssystemer.
NORSK-JAPANSK: Norsk programvare fra Tordivel AS blir nå integrert i Sonys roboter. Kombinasjonen gir flere mulighet for robotinspeksjon i produksjonssystemer. Bilde: Tordivel

Nå integreres Tordivels Scorpion Vision programvare i Sonys CAST-roboter samt den superkompakte bordroboten Robokid.

Med denne kombinasjonen åpner det seg en mulighet for de fleste produksjonsingeniører til å skaffe seg robotinspeksjon i sine produksjonssystemer.

– Løsningene gjør at våre brukere kan implementere sofistikerte løsninger med kun standard komponenter, hevder salgs- og markedssjef Helge Jordfald.

Han tror at systemet vil finne anvendelse innen bransjer der 100 prosent inspeksjon og null feil forventes.

– Vi har allerede hatt suksess i bilindustrien med et system som sjekker trykksensorer. Systemet er også velegnet til vanlige pick-and-place oppgaver.Byggesett

Et byggesett inneholder alt man trenger for å lage et Scorpion robotinspeksjonssystem. Inkludert er en Sony bordrobot og en Scorpion Enterprise lisens kombinert med det nye Sony XCD-710 kameraet og et todagers opplæringskurs.

Med et standard og konfigurerbart brukergrensesnitt og robuste, enkle og innovative bildebehandlingsverktøy kan brukeren raskt lage komplette inspeksjonssystemer.

Med Scorpion Enterprise kan brukeren håndtere enhver inspeksjonsoppgave fra den enkle til den svært kompliserte. Den kan for eksempel brukes til å måle dimensjoner og vinkler, og til sjekk av tilstedeværelse og farger.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.