IT

Samarbeider om mobilnettet etter kjempestormen

Telenor og Energi Norge.

ÅLESUND  20111226.Bølger slår mot land ved Alnes i Ålesund på ettermiddagen 1. juledag, før stormen Dagmar for alvor traff kysten.Foto: Robert Kleiven / Scanpix
ÅLESUND 20111226.Bølger slår mot land ved Alnes i Ålesund på ettermiddagen 1. juledag, før stormen Dagmar for alvor traff kysten.Foto: Robert Kleiven / Scanpix Bilde: Robert Kleiven
4. mai 2012 - 10:54

Myndighetene har bedt strømleverandører og telekomselskapene om å samarbeide for at strømforsyningen til telenettene ikke skal bryte sammen i uvær.

Les mer om initiativet fra Post- og teletllsynet (PT) og Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Flere uker i forkant

Nå viser det seg at partene kom myndighetene i forkjøpet for nesten to måneder siden.

27. april kom henvendelsen fra NVE og PT, men allerede 2. mars møttes Energi Norge og Telenor for å diskutere sikringstiltak etter stormen Dagmar i romjulen i fjor.

Hvem som skal betale for gildet har vært et hett tema

Minstekrav

– Telenor har i etterkant av Dagmar tatt initiativ til et samarbeid med kraftbransjen for å utvide relevante tiltak som det er naturlig å samarbeide om, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen hos Telenor Norge.

1200004681.jpg 

Landets største teleoperatør har tidligere tatt til orde for et samordnet kvalitetsnivå på elforsyningen til telenettene.

I dag er basestasjonene prisgitt tilstanden på nettet til de enkelte lokale energiselskapene.

Sikkerhet og beredskap

Nå har Telenor fulgt opp med et samarbeid med energibransjen.

– I etterkant av orkanen ”Dagmar” er det etablert et tett samarbeide mellom Energi Norge og Telenor for å finne felles gode løsninger som kan forbedre sikkerhet og beredskap knyttet til kraftforsyning av Telenors nett, og nødvendig kommunikasjon i ekstreme situasjoner, sier Amundsen til Teknisk Ukeblad.

Fått det de ber om

I praksis handler det om at partene har kommet sammen i en arbeidsgruppe.

– Den skal analysere dagens løsninger og mulige koordinerte og samfunnsøkonomisk rasjonelle tiltak som kan bedre situasjonen i fremtiden. I lys av dette anser Telenor og Energi Norge at det samarbeidet som NVE og PT i sitt felles brev ber om, allerede er innledet, mener dekningsdirektøren.

Les også: Løsningen telegigantene ikke vil ha

– Kraftselskapene bør bruke nødnettet

Slik kan hackere mørklegge Norge

Staten vil ikke betale for stormsikring

Sikrer seg mot 'Space Dagmar' 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.