NETTARKIV

Samarbeider om mikroteknologi

Høgskolen i Vestfold (HVE) har inngått en samarbeidsavtale med AME Space i Horten om utveksling av personale med sikte på kompetanseheving, forskning og utvikling. Avtalen blir en sentral del av høgskolens satsing på mikrosystemteknologi.

Avtalen innebærer at AME Space legger forholdene til rette for at inntil to av deres ansatte kan gå inn i stilling som professor II eller førstestilling II ved høgskolen. Videre skal HVE sørge for at høgskoleansatte kan utføre forskningsarbeid for AME Space og at studenter kan utføre hovedprosjekert hos AME Space. Begge parter vil arbeide for å komme med i større nasjonale og internasjonale forskningsprogrammer.

Av samarbeidsprosjekter nevnes langsiktig samarbeid innen radiofrekvens mikroelektromekaniske systemer (RF MEMS). Målet er å kunne benytte denne teknologien i romrelaterte produkter innen 2008-2009. Samarbeidet omfatter også overflatebølgeteknologi (SAW). Det gjelder blant annet pakking av små SAW-filtre og annen elektronikk som en del av det eksisterende pakkeprosjektet NewPack ved HVE, hvor Sensonor, MemsCap, Kongsberg Maritime og Mikrokomponent allerede er involvert.

For HVE betyr dette at den regionale tilknytningen blir enda tettere, og at satsingen på mikroteknologi blir tatt inn på et nytt område, nemlig romfart. I dag er det først og fremst medisinsk anvendelse man konsentrerer seg om.

(fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.