ARBEIDSLIV

Samarbeider om jenteinteresse

Kirke, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) har bevilget 820.000 kroner og Renate benyttet i tillegg 650.000 til brosjyremateriell og en konkurranse.

Konkurransen gikk på tiltak for å få jenter interessert i teknologisk utdanning. Anthon B. Nilsen i NITO sier det er kommet inn et 40-talls forslag. Tre vinnere er plukket ut, og Trond Giske vil dele ut prisene på Ingeniørenes dag 19. september.

Aktiviteten denne dagen blir sterk innen nesten alle NITO-avdelingene på fastlandet, selv om de store byene dominerer. I Stavanger vil eksempelvis Oljemuseet og tilliggende områder bli totalt inntatt av ingeniører med ingeniørbedrifter og Høgskolen i spissen. Nord-Trøndelag slår til med engasjerende kjemiforsøk, annerledes matteundervisning og en tekno-løype.

Østfold tyvstartet allerede under Momarkedet. Lego Mindstorm er tilgjengelig i flere fylker og i Vest-Agder bygges det broer i papir samtidig som det arrangeres møte om bredbåndsutbygging i Byhallen. Det blir Science Cirkus i Ålesund og skolekonkurranser fem steder i Finnmark.

Les mer om: