DATATELE

Samarbeider om fleksible trafikkskilt

KLAR FOR PRODUKSJON: Etter en ressurskrevende utviklingsperiode er det nå klart for produksjon av slike dynamiske trafikkskilt.
KLAR FOR PRODUKSJON: Etter en ressurskrevende utviklingsperiode er det nå klart for produksjon av slike dynamiske trafikkskilt.Bilde: PolyDisplay

De første produktene som skal utvikles i dette samarbeidet er basert på PolyDisplays teknologi.

Det dreier seg om intelligente trafikksystemer (ITS) hvor variable hastighetsskilt koblet til forskjellige trafikksituasjoner og kjøreforhold kan bidra til store reduksjoner av trafikkulykker, samt bedre trafikkflyt.Enormt marked

Saab og Combitech har en ledende rolle innenfor intelligente trafikksystemer i Sverige og andre land. Bruken av PolyDisplays teknologi åpner for en bredere anvendelse av slike systemer enn det som kan tilbys i dag.

Blant annet kan rådende skiltnormer og spesifikasjoner tilfredsstilles med hensyn til lesbarhet og fargesetting. I tillegg gir skiltene mulighet for reduserte anleggskostnader til infrastruktur grunnet skjermenes hukommelse. Bildet kan nemlig bestå på skjermen uten tilførsel av energi så lenge man måtte ønske, gjerne i år. Dessuten har skiltene konkurransedyktige priser.

Markedet for denne type trafikksikkerhetsmerking er alene i Norden/Baltikum på anslått over en halv milliard kroner.

Milepæl

Avtalen med Saab er en strategisk milepæl for PolyDisplay. – Nå tar vi skrittet mot å industrialisere og selge produkter basert på vår unike teknologi. I dette viktige samarbeidsprosjektet har vi søkt og funnet den beste partner vi kan forestille oss. Saab og PolyDisplay har teknologibaser som utfyller hverandre perfekt, sier styreleder i PolyDisplay, Ole Skarin.Patentert teknologi

PolyDisplays patenterte EASL DMD teknologi har en rekke egenskaper som skiller den fra andre skjermteknologier og gjør den spesielt velegnet til områder hvor konkurrerende teknologier blir for kompliserte og kostbare.

Eksempler er lesbarhet under alle lysforhold, ubegrenset lesevinkel og hukommelsen. PolyDisplay ble etablert i 1991 og holder til i Sandefjord.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.