PRODUKTNYHETER

Samarbeider om bildesensor

25. juni 2001 - 12:58

Ved hjelp av en liten brikke (microchip) kan man fjernavlese de målerne som finnes i alle norske hjem og bedrifter. Produktet benytter kun delkomponenter som allerede er utprøvd i flere år, så som CMOS optisk sensor, microprosessor og kommunikasjonssystem. Delkomponentene fungerer sammen ved hjelp av Wireless Reading Systems ASA s egenutviklede softwareløsninger.

Microchipen er applikasjons-spesifikk, og alle funksjonene skal integreres i denne for å muliggjøre den lavprisløsningen det legges opp til.

Avlesningsdataene sendes til en sentral enhet for lagring og videre bearbeidelse, som f.eks. beregning og fakturering av strømforbruk. Måleravlesningskort og manuelle avlesninger vil snart være historie for de fleste strømforbrukere. Det arbeides med ytterligere applikasjoner som vil kunne bistå forbrukerne med å redusere sitt strømforbruk og samt å benytte strøm på tidspunkt hvor strømmen har en lavere pris.

Photobit er en ledene leverandør av CMOS bildesensorer. Photobit har hovedkontor i Pasadena, California, og har forsknings- og utviklingsavdelinger både i Europa (Oslo) og Asia (Tokyo). Firmaet har rettighetene til kraftige elektroniske kameraløsninger, utviklet ved NASA’s Jet Propulsion Laboratory.

Blant Photobits øvrige kunder finner vi blant annet Intel Corp., Logitech® og Hitachi Ltd. Photobit har dessuten utviklet en medisinsk sensor for selskapet Given Image for anvendelse i produktet ”kamera i en pille”. Photobit er å betrakte som en industripioner, men har allerede designet mer en 40 standard- og kundespesifiserte CMOS bildesensorer siden det ble startet i 1995.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.