Samarbeid skal sikre Torghatten som framtidig turistområde

Statens vegvesen Nasjonale turistveger, Brønnøy kommune og Nordland fylkeskommune er alle bidragsytere når Torghatten skal få en nødvendig oppgradering og et kvalitetsløft.

Fjellsikringsarbeider på Torghatten høst 2021. Øystein Åsbakk.
Fjellsikringsarbeider på Torghatten høst 2021. Øystein Åsbakk. Foto: Stetind Entreprenør AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. sep. 2022 - 08:28

Tiltakene omfatter nytt servicebygg, ny parkeringsplass samt universelt utformet gangsti, benker, informasjonstavler samt nye stier og trapper utenfor og inne i Torghatthullet

Reguleringsplan ble vedtatt i 2020, og fjellområdet inn mot Torghatthullet ble rensket og sikret i en egen, forberedende entreprise i 2021/2022.

Byggingen av parkeringsanlegg med servicebygg skal gjennomføres av det lokale firmaet OK Kristoffersen, mens Stibyggjaren AS skal stå for etablering av sti-trasé og trappearbeider i naturlandskapet rundt og gjennom Torghatthullet.

Hensikten er å påbegynne anleggsarbeidene så snart forholdene ligger til rette. Siden grunnervervet foreløpig ikke er avklart, er oppstart noe forsinket. Målet er å ferdigstille et helhetlig og tilrettelagt anlegg som styrker Torghatten og Brønnøysund som reisemål, og frister til lengre opphold og flere besøk i nærområdet i løpet av 2024.

Torghatten servicehus. Illustrasjon Atelier Oslo Sivilarkitekter MNAL <i>Illustrasjon:  Atelier Oslo Sivilarkitekter MNA</i>
Torghatten servicehus. Illustrasjon Atelier Oslo Sivilarkitekter MNAL Illustrasjon:  Atelier Oslo Sivilarkitekter MNA
En elektrisk gravemaskin av typen Zeron ZE85 brukes her i bygging av sykkelfelt og fortau i Grefsenveien i Oslo.
Les også

Tre faktorer er avgjørende for utslippsfrie bygge- og anleggsplasser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.