IKT

Samarbeid om strategi

14. sep. 2000 - 11:30

Eutelsat og Nera har inngått et strategisamarbeid om utvikling av bredbåndstilknytting via satellitt. Kjernen i avtalen er en kontrakt om å bygge et pilotsatellittnettverk basert på den nye, åpne internasjonale standarden DVB-RCS (Return Channel over Satellite).

Samarbeidet innebærer at Nera skal utvikle og levere et komplett DVB-RCS-nettverk med både jordstasjoner og terminaler til Eutelsat. Eutelsat leverer satellittkapasitet med basis i sin betydelige teknologiske kapasitet og markedsposisjon.

DVB-RCS-terminalene vil bli kraftige verktøy både for bedrifter, institusjoner og privatpersoner. De vil bli en attraktiv plattform for levering av bredbåndstilknytting og multimedietjenester til hjemmemarkedet, både som konkurrent og supplement til xDSL-teknologi og kabel-TV-nettverk. – For Nera er kontrakten et viktig gjennombrudd i planene om å komme oss inn på markedet for utstyr til bredbåndssatellitter. Etter vår oppfatning er bredbåndskommunikasjon kombinert med distribusjon av digital-TV svært attraktivt for mange kunder, og det vil være en konkurransedyktig løsning på mange områder. Samarbeidet med Eutelsat innebærer spennende muligheter for markedsutvikling, siden vi får tilgang til Eutelsats kundebase, sier Håkon Heier, direktør for Nera Wireless Broadband Access.

Neras utviklingssamarbeid med Eutelsat ble formelt lansert under den store kringkastingskonferansen International Broadcasting i Amsterdam nylig. (fh)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.