KRAFT

Samarbeid med fiskere om havturbiner

Lyse Energi er med på utviklingen av  flytende vindturbiner med konseptet Sway.
Lyse Energi er med på utviklingen av flytende vindturbiner med konseptet Sway. Bilde: SWAY
5. nov. 2007 - 11:49

– Våre planer begrenser seg til at vi vurderer en forhåndsmelding på inntil 200 havvindmøller i Vestbanken-området. Vi er dessuten veldig opptatt av å opprettholde et godt forhold til fiskerne og deres organisasjoner, så her er det langt opp og fram, sier prosjektleder Stig Svalheim i Lyse til NTB.

Det var Erling Skåtøy, som er leder i Fiskarlaget Vest, som på landsmøtet i Norges Fiskarlag gikk hardt ut mot en storstilt utbygging av vindmøller i havet, og fikk landsmøtets støtte. I oppramsingen av flere store prosjekter nevnte Skåtøy at Lyse Energi arbeider med planer om en utbygging av 7.000 havvindmøller som vil legge beslag på et areal tilsvarende størrelsen Rogaland og halve Hordaland fylker til sammen.

Ifølge Lyse Energi har selskapet ikke tanker om en utbygging av havvindmøller på dette nivået.

– Lyse ser store framtidsmuligheter for produksjon av fornybar kraft fra havvindmøller. Egnede areal for havvindmølleparker vil bli identifiseres i samråd med fiskeriorganisasjonene. Sameksistens mellom fiskeriene og vindmøller er en forutsetning, sier informasjonsdirektør Ove Jølbo i Lyse.

Lyse har meldt om igangsatt planlegging av et havvindmølleprosjekt med 60 flytende havvindmøller utenfor Utsira i Rogaland, og dette området er identifisert på bakgrunn av antatt begrenset konflikt med fiskeriene og skipsfart, ifølge selskapet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.