NYHETER

Salget av Bergen Bydrift i boks

Så er det klart; Bergen Bydrift blir solgt til KB Vest. Ifølge avtalen er selskapet verdsatt til mellom 45 og 50 millioner kroner.

Byrådet skal endelig godkjenne kjøpsavtalen med KB Vest i løpet av november.
Byrådet skal endelig godkjenne kjøpsavtalen med KB Vest i løpet av november.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. okt. 2014 - 12:44

Bergen kommune har inngått avtale om å selge kommunens aksjer i Bergen Bydrift AS til KB Vest AS. Byrådet skal endelig godkjenne avtalen i løpet av november.

Avtalen mellom Bergen kommune og KB Vest AS er inngått etter at det er gjennomført en selskapsgjennomgang av Bergen Bydrift AS (Bydrift). KB Vest er et datterselskap av KB Gruppen Kongsvinger AS (KB). Det er tatt forbehold om at byrådet godkjenner avtalen, samt at foretaksovertagelsen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

 

Fornøyd direktør

- Vi får med dette en strategisk og industriell eier som har solid kompetanse innen våre fagområder, opplyser administrerende direktør Trond Lomsøy i Bergen Bydrift. Han sier videre at medarbeiderne i selskapet har ventet lenge på en avgjørelse i salgsprosssen som har foregått i regi av eieren Bergen kommune.- Det oppstår naturligvis noe usikkerhet rundt slike prosesser fra medarbeiderne fordi man ikke er direkte involvert. Det var viktig å få en avklaring. Samtidig har det fra de ansatte vært et ønske om en eier med den filosofi og profil vi nå har fått, sier Lomsøy.KB Gruppen eier fra før KB Vest i Bergen som igjen eier virksomhetene Opedal Anlegg AS og Opedal Drift på Voss, samt Kjosås Maskin i Nordheimsund. KB Gruppen ble etablert i 1965 under navnet Kongsvinger Betongindustri. Virksomheten består i dag av Betong Øst, Spennteknikk International, KB Vest og Kongsvinger Betong. Samlet har virksomhetene en konsolidert omsetning på drøyt tre milliarder kroner.

 

Seks år som AS

Bydrift har historie som en del av kommunens tekniske tjenester tilbake til 1855. I 2004 ble virksomheten omdannet til kommunalt foretak, og i 2009 til et heleid kommunalt aksjeselskap. Selskapet opererer innen virksomhetsområdene renhold av utendørs-arealer, veivedlikehold, entreprenørtjenester og anleggsgartnertjenester.

Ved utgangen av 2014 har Bydrift hatt seks år med direktetildelte kontrakter fra kommunen, og selskapet har hatt rimelig tid til å foreta viktige tilpasninger med henblikk på å gjøre organisasjonen konkurransedyktig. Bydrift hadde i 2013 en omsetning på 215,5 millioner kroner.

 

Verdsatt til vel 45 millioner

Bydrift er i avtalen verdsatt til mellom 45 og 50 millioner kroner. Prisen er fastsatt etter at Bergen kommune fikk utbetalt et utbytte på 15,5 millioner kroner etter ordinær generalforsamling i 2014.

KB ble etablert i 1965, og er med ulike datterselskap i dag engasjert innenfor de fleste virksomhetsområder innen bygg, anlegg og entreprenørtjenester. KB hadde i 2013 en konsolidert omsetning på NOK 3,1 mrd. De viktigste markedene for KB er Skandinavia, men det er også noe virksomhet i andr

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.