IT

– Saken forsvinner ikke

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas vet ikke helt hvordan konflikten med Farimex skal løses. Og Farimex har ingen planer om å trekke sitt søksmål.
Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas vet ikke helt hvordan konflikten med Farimex skal løses. Og Farimex har ingen planer om å trekke sitt søksmål. Bilde: Espen Zachariassen

I går ble det klart at Telenor Group og det russiske telekonsernet Alfa setter strek for flere års stridighet og slår sine pjalter sammen i nye VimpelCom Ltd.

Konflikt

En forutsetning for avtalen er imidlertid at konflikter med "tredjeparter" må løses, og selv om ikke Farimex er nevnt med et ord, er det tydelig at det er konflikten med dette selskapet, som er en miniaksjonær i VimpelCom, som må vekk.

Farimex saksøkte nemlig Telenor etter at Telenor stanset et VimpelCom-oppkjøp i Ukraina, og fikk medhold i den russiske retten. Telenor ble dømt til å betale 1,7 milliarder dollar til VimpelComs øvrige aksjonærer.

Selskapet har anket, men aksjene i VimpelCom er tatt i arrest av den russiske namsmannen og kan bli tvangssolgt før ankesaken kommer opp 24. mars 2010.

Vet ikke

Telenor har hele veien hevdet at det er Alfa-gruppens mektige topp Mikhail Fridman som står bak Farimex og søksmålet, uten foreløpig å ha bevist noe som helst.

Som Teknisk Ukeblad skrev i går, er det ingen i Telenor som helt vet hvordan konflikten skal forsvinne.

– Vi har det utgangspunkt at denne saken kan løses før avtalen om det nye mobilselskapet er i mål. Om Farimex skulle ønske å trekke sitt erstatningskrav, det vet jeg ikke, sa Telenors konserndirektør for Sentral- og Øst-Europa Jan Edvard Thygesen.

Ingen endringer

Og fra Farimex' side er det ingen planer om å gi opp.

– Det er ingen endringer i forhold til vår rettsprosess i Russland, sier selskapets advokat Dmitrij Tsjornij til Dagens Næringsliv.

Han sier at han forholder seg til ankesaken i mars neste år.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å føre saken i det legale systemet. Enten må det legale systemet ta beslutninger, eller så må de som er involvert i saken... Jeg tror ikke jeg vil spå eller indikere hvordan dette vil bli, sier Thygesen til DN.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.