OLJE OG GASS

Saga Oil drukner i gjeld

Saga Oil ASA har 165 millioner kroner i gjeld og liten betjeningsevne. Det kan slå dem konkurs innen kort tid.
Saga Oil ASA har 165 millioner kroner i gjeld og liten betjeningsevne. Det kan slå dem konkurs innen kort tid.
Stein Jarle Olsen
18. feb. 2009 - 15:13

– Det er betydelig usikkerhet knyttet til fortsatt drift. Dette skyldes svak inntjening, svak likviditet og det faktum at selskapet ikke er i stand til å betjene lånegjelden.

Det skriver styreleder Aksel O. Hillestad og daglig leder John Arne Farstad i Saga Oil ASA i et informasjonsskriv til aksjonærene i selskapet.

Stor gjeld

Saga Oil ASA, som ble etablert i oktober 2005, har et obligasjonslån på 100 millioner kroner som hadde opprinnelig forfall 14. juli 2008. Inkludert renter er lånet i dag oppe i 125 millioner.

I tillegg har selskapet lånt ytterligere 36,5 millioner, og totalt inkludert renter skylder Saga Oil omtrent 165 millioner kroner, gjeld de ikke er i stand til å betjene.

Dermed er alle ansatte sagt opp, med unntak av daglig leder.

To måneder igjen

Hillestad og Farstad skriver at konsernets likviditetssituasjon tilsier at man lengst har midler til å drive ut april 2009.

Selskapet eier to lisenser i Russland, og arbeider nå med å få solgt disse, i tillegg til at datterselskapet Promgeotek har løpende oljeproduksjon på Rodnikovsky-lisensen.

ABG Sundal Collier er engasjert for å få solgt aktivitetene i Russland.

Ingen avtale

Saga Oil har allerede vært i forhandlinger om en kreditoravtale i månedsvis, men har ikke oppnådd noen enighet.

– Et sentralt element i en slik kreditoravtale er en forpliktelse for kreditorene til ikke å slå Saga Oil ASA konkurs. Saga Oil ASA har derved ikke fått etablert en slik beskyttelse, men styret oppfatter det slik at man har en klar forståelse med kreditorene om fortsatt drift etter etablerte retningslinjer, heter det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.