Saferoad økte lønnsomheten med 47 prosent i 2020 - driftsresultat på over en halv milliard

Veisikkerhetskonsernet Saferoad Group oppnådde et rekordår med et driftsresultat på 563 millioner kroner. Det betyr økt lønnsomhet på 47 prosent for 2020. Omsetningen økte med ni prosent til 5,3 milliarder kroner.

Saferoad oppnådde rekordresultat i 2020.
Saferoad oppnådde rekordresultat i 2020. Foto: Saferoad
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. mars 2021 - 10:11

– De historisk gode resultatene skyldes vårt harde arbeid siden 2018 for å samordne selskapene i virksomheten og levere de produktene og tjenestene kundene ønsker fra oss – med den kvaliteten de forventer. I dag har vi en ledende posisjon i Norden og en sterk tilstedeværelse i Europa som gjør oss godt posisjonert for videre lønnsom vekst i årene som kommer, sier konsernsjef Espen Asheim i en pressemelding fra Saferoad.

Konsernsjef Espen Asheim i Saferoad.
Konsernsjef Espen Asheim i Saferoad.

Ble tatt av børs

Etter at eieren FSN Capital tok Saferoad av børs i 2018, har det vært jobbet målrettet med å etablere en ny plattform for framtidig vekst. FSN Capital satte inn et nytt styre med Patrik Nolåker i spissen, mens Espen Asheim kom inn som konsernsjef sammen med Thomas Røkke som CFO. Sammen med eierne har den nye ledelsen restrukturert selskapet og akselerert veksten.

Saferoad har hovedkontor i Oslo, og bygger på en sammenslåing av Ørsta-gruppen og Euroskilt-gruppen.

– Det er hyggelig å se så flotte resultater av den målrettede snuoperasjonen som er gjennomført siden vi kjøpte Saferoad. Selskapet har rett og slett gjennomgått en imponerende transformasjon og utviklet seg til et stort og veldrevet industrikonsern, sier ansvarlig partner Ulrik Smith i FSN Capital.

Infrastrukturselskapet Viacon ble skilt ut som et eget søsterselskap med eget styre og ledelse. Saferoad ble rendyrket rundt fire internasjonale forretningsområder: vei- og brorekkverk, skilt- og arbeidsvarsling, veimerking og lysstolper og master.

Underliggende markedsvekst

Konsernet har i dag 2.200 ansatte fordelt på 13 land, og er klar markedsleder i Norden og har sterk tilstedeværelse i resten av Europa.

I 2020 omsatte konsernet for 5.258 millioner kroner, hvorav mer enn 35 prosent utenfor Norden. Søsterselskapet Viacon leverte et driftsresultat (EBITDA) på 208 millioner kroner i 2020.

– Pandemien har selvfølgelig påvirket oss gjennom 2020. Vi implementerte raskt strenge smittevernstiltak lokalt og la om mye av produksjonen. Heldigvis er vi en del av en robust bransje. Veisikkerhet har høy prioritet i de fleste land – uavhengig av kriser som denne. Vår visjon er enkel - ingen skal miste livet eller skade seg alvorlig i trafikkulykker, sier Asheim.

Saferoad opererer i et marked med sterk underliggende vekst.

– En rekke europeiske land investerer stort i infrastrukturprosjekter og trenden har blitt forsterket gjennom de statlige aktivitetspakkene i kjølvannet av koronapandemien. Kravene til veisikkerhet øker, og mengden forespørsler på slike løsninger øker fra store entreprenører, sier Asheim.

 

Saferoad AS: 

Tall i 1.000 2020 2019 Endring 
Omsetning 5 258 4 842 9 %
Driftsresultat 563 383 47 %
Resultat før skatt 102 58 75 %
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.