MOBIL

Så rå er ytelsen til neste Snapdragon

Snapdragon S4 med to prosessorer er trolig kraftigere enn Nvidias Tegra 3 med fire kjerner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. feb. 2012 - 06:00

Det over snittet tekniske nettstedet Anandtech.com har fått låne en referansetelefon fra Qualcomm. Telefonen er utstyrt med Qualcomms nye systembrikke MSM8960, som er en del av de nye serien systembrikker som går under navnet Snapdragon S4.

LES OGSÅ: Slik er neste generasjon Snapdragon

Snapdragon S4 har vært kjent et år allerede. Modellen MSM8960 er utstyrt med en tokjerneprosessor av typen Krait. I tillegg har brikken grafikkprosessoren Adreno 225. Snapdragon S4 leveres med inntil fire prosessorkjerner, men akkurat denne brikken har altså bare to.

Rå ytelse

Testtelefonen kjører Android 4.0, og prosessoren tikker på 1,5 GHz. Anandtech har testet telefonen opp mot en rekke andre telefoner. For å gjøre en lang historie kort: Ytelsen overgår alt annet på markedet i ren prosessorkraft.

Når det kommer til grafikkytelse er brikken blant de som leverer flest bilder per sekund, men den må se seg slått av blant annet Apple iPhone 4S og Samsung Galaxy S II.

Men alt i beskrives telefonen som den raskeste de noen gang har testet. Selv om de ikke har testet direkte opp mot en Tegra 3-basert enhet kan vi ut i fra resultatene fra de samme testene gjort på den Tegra 3-baserte tableten Asus Transformer Prime se at MSM8960 byr på sterkere prosessorytelse. Det til tross for at MSM8960 har to færre prosessorer.

LES OGSÅ: Slik er Tegra 3

Vi skal selvsagt ikke trekke noen konklusjoner ennå, da vi ikke har testet ytelsen opp mot en telefon med Tegra 3, men det ser uansett foreløpig veldig lovende ut.

Så er spørsmålet hvordan ytelsen blir når Qualcomm lanserer sin første Snapdragon S4-brikke med fire Krait-prosessorkjerner.

Kommer med sterkere grafikk

Det hører med til historien at grafikkprosessoren i MSM8960 trolig ikke vil dukke opp i flere Snapdragon S4-brikker. Senere utgaver vil komme med den neste generasjonen Adreno-grafikkbrikker, 3xx-serien, som trolig har en god del bedre ytelse.

De gode nyhetene er at det trolig vil lanseres telefoner med MSM8960 under Mobile World Congress neste uke. Du vil altså trolig kunne kjøpe deg en slik kraftsak i løpet av året.

Om du vil ha detaljene kan du lese den omfattende testen hos Anandtech.com.

Kilde: Anandtech.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.