MOBIL

Så mye har de råeste falt i pris

Vi har sjekket hvor mye billigere toppmodellene har blitt i det siste.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. sep. 2011 - 15:25

I løpet av det siste året har vi i Mobili testet det som er av toppmodeller fra de store produsentene som opererer i Norge. Dette er det ypperste de har å by på, og er modellene med kraftigst maskinvare og de beste skjermene.

En annen ting disse telefonene har felles er høy pris. Det beste er naturligvis også det dyreste, noe som gjør disse telefonene lite aktuelle for mange med en gang de kommer i salg.

Telefonene faller imidlertid i pris over tid, og vi har tatt en titt på hvor stort prisfall toppmodellene har hatt siden vi testet dem.

Alle prisene i denne artikkelen er hentet fra prissammenligningstjenesten Prisjakt.no. Nyeste pris er laveste tilgjengelig pris, rundet opp til nærmeste hundre kroner. Pris ved test var laveste omtrentlige pris på testtidspunktet.

PrisfallGrafen viser prisfallet på toppmodellene til LG, Sony Ericsson, Samsung, Nokia og HTC. Modellene er sortert etter størst prisfall i kroner.

Det er utvilsomt LG Optimus 2X som har falt mest i pris siden vi testet den. Prisfallet er rundt 1500 kroner. Det store fallet i pris kan forklares ved at denne telefonen har vært på markedet lenge. 

Sony Ericsson Xperia Arc har også falt mye i pris. I dag koster den omtrent 1400 kroner mindre enn da vi testet den i mars. Dette er ganske naturlig, siden konkurrentenes toppmodeller er ganske mye sprekere utstyrt på maskinvarefronten.

iPhone 4 på stedet hvil

I andre enden av grafen finner vi HTC Evo 3D og Apple iPhone 4. Disse har knapt rørt seg i pris. At Evo 3D koster nesten akkurat det samme fortsatt er logisk nok fordi det bare er litt over en måned siden vi testet den. Den vil trolig falle noe i pris over tid.

iPhone 4 har derimot vært på markedet i over et år. Prisfallet på 100 kroner er nesten ikke reelt. Grunnen er at Apple selger den billigst i sin nettbutikk til 4890 kroner. Netonnet.no selger den til 4790 kroner, men tar også 79 kroner i frakt. Apple tar på sin side ingen fraktgebyr, så prisforskjellen er i praksis 21 kroner. Vi kan dermed si at iPhone 4 egentlig ikke har falt i pris siden vi testet den.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Slik kom de ut i testene våre

Vi kan trygt si at alle toppmodellene er gode produkter, men noen av dem fremstår som ekstra gode kjøp etter at prisfallet er tatt med i betraktningen.

Her finner du mer info om telefonene som er med i oversikten.

LG Optimus 2X

Karakter: 6

Nøkkelinfo: Android, 2x 1 GHz prosessor, 4 tommers skjerm, 8 MP kamera, 8 GB minne

Optimus 2X kort oppsummert:

LG Optimus 2X P990 er en av de råeste telefonene du får tak i i dag. Her får du rask prosessor og grafikkmaskinvare i en lynrask telefon som er svært bra på alt fra tunge programmer til surfing på internett. Men det er få apps som er optimalisert for maskinvaren, og den kan bruke mye strøm om du presser den. Men alt i alt er dette småplukk med tanke på hvor lite penger du må ut med for denne telefonen. Dette er noe av det råeste du får kjøpt i dag.

LES TEST AV LG OPTIMUS 2X

Sony Ericsson Xperia Arc

Karakter: 5

Nøkkelinfo: Android, 1x 1 GHz prosessor,  4,2 tommers skjerm, 8 MP kamera, 8 GB minnekort

Xperia Arc kort oppsummert:

Sony Ericsson Arc er en kjapp, brukervennlig og pen Android-telefon med et knallbra kamera og svært god skjerm. Om du likte Sony Ericsson Xperia X10 kommer du til å like denne enda bedre. Men det mangler ikke på konkurrenter i dette segmentet, da den må konkurrere med gode telefoner som HTC Desire S og LG Optimus Black, som ligger på omtrent samme prisnivå.

LES TEST AV SONY ERICSSON XPERIA ARC

LG Optimus 3D

Karakter: 5

Nøkkelinfo: Android, 2x 1 GHz prosessor, 4,3 tommers 3D-skjerm, 5 MP 3D-kamera, 8 GB minne

Optimus 3D kort oppsummert:

LG Optimus 3D er ikke feilfri, men den er ganske unik. Dette var den første telefonen på markedet med 3D-skjerm. Når det i tillegg fungerer bra, telefonen har kraftig maskinvare og ellers byr på en fin brukeropplevelse er vi nesten solgt. Men bare nesten: Batteriet varer nemlig knapt en dag, og telefonen er en tjukkas.

 LES TEST AV LG OPTIMUS 3D

Samsung Galaxy S II

Karakter: 6

Nøkkelinfo: Android, 2x 1,2 GHz prosessor, 4,3 tommers skjerm, 8 MP kamera, 16 GB minne

Galaxy S II kort oppsummert:

Samsung Galaxy S II er den raskeste og tynneste telefonen på markedet i dag, og har den beste skjermen vi har sett i en mobiltelefon noensinne. Når den i tillegg har en konkurransedyktig pris fremstår de få svakhetene vi har funnet som ubetydelige. Dette er den beste telefonen på markedet i dag.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY S II


Nokia N8

Karakter: 5

Nøkkelinfo: Symbian, 1x 680 MHz prosessor, 3,5 tommers skjerm, 12 MP kamera, 16 GB minne

N8 kort oppsummert:

Nokia N8 er en knakende bra telefon med markedets beste kamera og funksjoner som HDMI-port og støtte for USB-minnepinner. I tillegg får du god talekvalitet og bra multimedieegenskaper. Symbian^3-plattformen er ikke perfekt, men den er likevel mer enn bra nok, og milevis foran tidligere berøringsskjermtelefoner fra Nokia. Prisen er heller ikke avskrekkende for en telefon som dette.

 LES TEST AV NOKIA N8 

HTC Sensation

Karakter: 6

Nøkkelinfo: Android, 2x 1,2 GHz prosessor, 4,3 tommers skjerm, 8 MP kamera, 1 GB minne + 8 GB minnekort

Sensation kort oppsummert:

Du skal være bra kresen for å være misfornøyd med en HTC Sensation. Den har god byggekvalitet, rask prosessor og en skikkelig høyoppløst skjerm. De manglene telefonen har er muligens mer av akademisk interesse, og dersom du liker HTCs Sense-system er dette en telefon du kommer til å elske.

LES TEST AV HTC SENSATION

HTC Evo 3D

Karakter: 5

Nøkkelinfo: Android, 2x 1,2 GHz prosessor, 4,3 tommers 3D-skjerm, 5 MP 3D-kamera, 1 GB minne + 8 GB minnekort

Evo 3D kort oppsummert:

HTC EVO 3D er enkelt og greit en HTC Sensation med 3D-skjerm og 3D-kamera. Den har fått noen oppgraderinger, som mer arbeidsminne og sterkere batteri, men hovedinntrykket er at dette er samme telefon, bare med 3D og annen design.

LES TEST AV HTC EVO 3D

Apple iPhone 4

Karakter:  5

Nøkkelinfo: iOS,  1x 1 GHz prosessor, 3,5 tommers skjerm, 5 MP kamera, 16(32)GB minne

iPhone 4 kort oppsummert:

iPhone 4 er en av de mest brukervennlige telefonene på markedet, den har en nydelig skjerm og er en topp underholdningsmobil. Her får du enkelt og greit en telefon som er herlig i bruk. Før var dette en telefon som var uovertruffen på brukervennlighet, men nå finner du mange telefoner som gir iPhone 4 hard konkurranse her. Dersom du ikke liker tanken på å låse deg til Apple-programvare som iTunes, har du altså mange alternativer å velge mellom.

LES TEST AV IPHONE 4

Flere tester

I tillegg til tester av hver enkelt modell har vi også kjørt sammenligningstester av de aller sterkeste toppmodellene, altså de med tokjerneprosessor. Disse avdekker at det er Samsung Galaxy S II som er markedets kraftigste telefon rent ytelsesmessig.

Om disse telefonene ikke er helt det du ser etter, og du for eksempel vil ha en billigere telefon finner du hele vårt utvalg av tester i testarkivet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.