UTDANNING

Så mye bør sivilingeniør-studenter tjene i sommerjobben

– Der et bedre å ha data å basere seg på, enn hva du hører andre har tjent i sommerjobber.

Forventet timelønn etter hvilket år man blir ferdig å studere: Tekna har for første gang laget en veiledning for siving-studenter for timelønn i sommerjobb som er relevant for utdanningen.
Forventet timelønn etter hvilket år man blir ferdig å studere: Tekna har for første gang laget en veiledning for siving-studenter for timelønn i sommerjobb som er relevant for utdanningen. Foto: K360/Infogram
6. feb. 2020 - 17:23

Mange av de store bedriftene er i disse dager i sluttfasen av å rekruttere unge til sommerjobber. Tekna har for første gang gjennomført en undersøkelse for å kartlegge lønnsnivået for sivilingeniør-studenter i sommerjobb. 

Et av formålene er å gjøre studentene i stand til å sammenligne jobbtilbud. 

Totalt 1348 studenter svarte på undersøkelsen som ble gjennomført i fjor. Resultatet har de brukt til å lage et verktøy til siving-studenter om hva de bør forvente å få i lønn i en utdannings-relevant jobb nå til sommeren.

En veileder

Den nye veilederen viser at studenter som blir uteksaminert i 2024 bør forvente en timelønn på i snitt 207 kroner, mens en student som blir ferdig med studieløpet i 2021 kan forvente 235 kroner i snitt. 

– Veiledningen er ingen fasit eller tariff, men et gjennomsnitt for alle sektorer, bransjer og arbeidsoppgaver, sier Katrine Olsson, rådgiver i Tekna.

Tekna, foreningen for masterutdannede, mener dog det ikke bare er lønn man bør legge vekt på når man som student velger sommerjobb. Type bedrift, hvor interessante arbeidsoppgaver du får og hvor relevant sommerjobben er for den jobben du ønsker deg i framtiden, har også en del å si. 

Pillekamera sparer pasienter for ubehag og spesialister for tid. Det kan også se selve tynntarmen fra innsiden. Men før kameraene kan tas i bruk for alvor, må noen utfordringer løses.
Les også

Fremtidens pillekamera: Gjengir tarmen i 3D og oppdager sykdom selv

Arbeidsoppgaver og ambisjoner

Lønnsoversikten er ment som et supplement i vurderingen, og kan hjelpe studenter til å ta mer bevisste valg når de velger sommerjobb.

– Der et bedre å ha innsamlede data å basere seg på enn hva du hører andre har tjent i sommerjobber, sier Sigurd Harstad, lederen av Tekna Student til Teknamagasinet. 

Forventet timelønn for sommerjobb i 2020

Årstallet viser til hvilket år studenten blir uteksaminert. 1.348 studenters lønn i 2019 ligger til grunn for framskrevet timelønn for sommerjobb i 2020. Kriteriet for utvalget av studenter var at de var 30 år eller yngre, og i sitt 2-5. studieår. <em>Kilde: Tekna</em>
Årstallet viser til hvilket år studenten blir uteksaminert. 1.348 studenters lønn i 2019 ligger til grunn for framskrevet timelønn for sommerjobb i 2020. Kriteriet for utvalget av studenter var at de var 30 år eller yngre, og i sitt 2-5. studieår. Kilde: Tekna
Håpet er at sykkelveien skal levere 160 MWh pr. år til strømnettet.
Les også

Gjør nytt forsøk på sykkelfelt med solcellepaneler

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.