MOBIL

Så lang tid tar det å få Android 4.0

Venter du fortsatt på Android 4.0? Det kan hende du må smøre deg godt inn med tålmodighet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. juni 2012 - 18:00

Da Microsoft lanserte Windows Phone 8 ble det klart at ingen av dagens Windows-telefoner vil få den nye versjonen. Skal du ha den nye versjonen må du kjøpe ny mobil. Da Apple presenterte iOS 6 i forrige uke viste det seg at det kun er iPhone 3G og første iPad som ikke får oppdateringen når den blir tilgjengelig til høsten.

Felles for både Microsoft og Apple er at det er de selv som avgjør hvordan oppdateringene skal dyttes ut til sluttbrukerne. Det har sine åpenbare fordeler, da du slipper å lure på om du faktisk kommer til å få siste versjon i det hele tatt. Sier de at du får den, så får du den.

Produsentstyrte oppdateringer

I Android-verdenen fungerer det annerledes. Google, som utvikler Android, lanserer nye versjoner av operativsystemet, og det er opp til mobilprodusenten å oppdatere telefonene sine. Det fører til at noen telefoner oppdateres, mens andre forlates på en gammel versjon.

I tillegg tar det ofte lang tid fra operativsystemversjonen lanseres til den kommer på nye og gamle telefoner. Det er det selvsagt gode grunner til. Enkelt forklart er hovedårsaken at mobilprodusenten selv må tilpasse Android til sine telefoner. Men at det tar tid er en klar ulempe for den som vil ha siste nytt.

Det er nå ganske nøyaktig åtte måneder siden Google lanserte Android 4.0. Vi har sjekket hvor lang tid det har tatt å oppdatere et knippe telefoner til siste utgave.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.0

Oppdaterte telefoner

Samsung Galaxy S II: Mars 2012 - 5 måneder

Samsung Galaxy NoteMai 2012 - 7 måneder

HTC Sensation: Mars 2012 - 5 måneder

Google Nexus S: Mars 2012 - 5 måneder

Sony Xperia Arc S: April 2012 - 6 måneder

Sony Xperia Active: Juni 2012 -  8 måneder

 

Telefoner som venter på oppdatering

HTC Desire S: Ventet juni/juli - 8-9 måneder

HTC Desire HD: Ventet juli/august -9-10 måneder 

LG Optimus 2X: Ventet 3. kvartal - 9-11 måneder

LG Optimus 3D: Ventet 3. kvartal - 9-11 måneder

Motorola Razr: Ventet 2. kvartal - minst 8 måneder 

I tillegg kommer selvsagt en hel del telefoner som aldri vil oppdateres til Android 4.0, som Sony Xperia Play, HTC Wildfire S og Motorola Motoluxe.

Som vi ser er det altså ikke gjort i en håndvending å oppdatere eksisterende modeller. Det har tatt rundt et halvt år å oppdatere de fleste av fjorårsmodellene til Android-versjonen som kom i fjor høst. For enkelte ser det ut til at det kan ta nesten et helt år før Android 4.0 er på plass.

Flest på gammel versjon

De nyeste tilgjengelige tallene viser at det 1. juni var klart flest telefoner på Android 2.3. 65 prosent av telefonene kjører fortsatt Gingerbread. Til sammenligning er det bare 7,1 prosent av telefonene som nå kjører Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Til sammenligning er det fortsatt 19,1 prosent av Android-telefonene som kjører versjon 2.2 Froyo, som ble lansert i mai 2010. Grunnen er åpenbart at det fortsatt er mange som bruker eldre telefoner.

Det er også en hel del telefoner som aldri vil oppdateres videre fra Android 2.3, så det er rimelig trygt å anta at svært mange av Android-telefonene som er i bruk vil kjøre Android 2.3 i lang tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.