MOBIL

Så billig har 32 GB blitt

Sjekk hvor billig du kan få et minnekort med massevis av lagringsplass.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. juni 2012 - 17:00
Vis mer

Vi ser fra tid til annen på prisene på minnekort. Mye fordi vi nesten ikke kan tro hvor lite det koster for et minnekort med flerfoldige gigabyte.

Da de første mobiltelefonene med minnekortstøtte og MP3-spiller kom kostet et minnekort med 128 MB rundt 1500 kroner eller mer. I dag har kortene krympet i størrelse, og du får masse plass for så lite som en neve tiere.

SDXC med 64 GB

De minnekortene med størst lagringsplass du får kjøpt i dag kalles Micro SDXC. Det er i praksis bare SanDisk som tilbyr dette, og deres 64 GB-kort koster fra 500 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Slike kort fungerer imidlertid ikke med alle telefoner.

LES MER: Dette trenger du å vite om SDXC-kort

SDHC med 32 GB

De aller fleste telefoner med minnekortstøtte kan imidlertid ta i bruk kort som kalles Micro SDHC. Disse leveres i størrelser på inntil 32 GB.

En titt i Prisjakt.no viser at et kort som Kingston Micro SDHC Class 4 koster fra 149 kroner

Med andre ord: Et minnekort med 256 ganger så høy lagringsplass som det største du fikk i de første MP3-mobilene koster en tidel av prisen.

Så skal det sies at de koster noen kroner mer i en vanlig butikk - og at du må betale frakt i tillegg dersom du bare kjøper et minnekort fra en nettbutikk.

Men en kan sannelig spørre seg om det da i det hele tatt er noen vits i å vurdere minnekort med lavere kapasitet.

Klasser

Før du kjøper minnekort bør du vurdere hvilken hastighetsklasse du trenger. Det finnes kort med forskjellige hastigheter, og mens de tregeste fungerer helt utmerket å lagre musikk, bilder, film og annet på, er de raskeste best for deg som installerer apper på minnekortet og ofte overfører store eller mange filer til det.

LES MER: Så mye har minnekortet å si for ytelsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.