NETTARKIV

Så avleiringer i kabintaket

SOT I KABINEN: Fred Edstrøm oppdaget det han mener er sotavleiringer fra luftekanalene inne i kabinen, da han var passasjer på Norwegians rute mellom Rygge og Warszava sist fredag. Flyet var av typen Boeing 737-700.
SOT I KABINEN: Fred Edstrøm oppdaget det han mener er sotavleiringer fra luftekanalene inne i kabinen, da han var passasjer på Norwegians rute mellom Rygge og Warszava sist fredag. Flyet var av typen Boeing 737-700.Bilde: Privat

-En kvinnelig passasjer, som satt ved siden av kollegaen min, ble plutselig kvalm. Hun gikk bakover i kabinen mot toalettet, og senere fortalte personalet oss at hun ble lagt bakerst i flyet under tilsyn. De behandlet det som et nødstilfelle, sier Edstrøm, som jobber som termografør i firmaet Strømservice AS.

Flere av hans kolleger fikk også ubehag i løpet av flyturen til Polen.

-De klaget over stiv nakke. Ingen av oss hadde sovet og ligget forkjært med hodet, sier Edstrøm.

Han syntes de mørke avleiringene i kabintaket virket merkelig, og bestemte seg for å ta bilder av disse.

-Jeg ønsket ingen panikk av noe slag, så jeg tok bare bilder og sjekket det jeg syntes så ut som sotavleiringer. Disse befant seg omtrent midt i flyet, og kom fra luftsystemet i kabintaket, sier Fred Edstrøm. Han mener avleiringene kom fra selve luftekanalen.

-Avleiringene var ferske og kunne nok enkelt fjernes. Om ventilristene hadde blitt fjernet, ville man nok ganske sikkert ha funnet avleiringer inne i luftekanalen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.