ARKIVNYHETER

S G Maskin lavest på Tjøme

Til venstre på bildet skal det anlegges gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen. Sannsynligheten er stor for at oppdraget går til S G Maskin fra Lardal.
Til venstre på bildet skal det anlegges gang/sykkelveg parallelt med kjørebanen. Sannsynligheten er stor for at oppdraget går til S G Maskin fra Lardal. Bilde: Rune Gunnerød, Statens vegvesen
3. juni 2010 - 00:27

S G Maskin holder til på Steinsholt i Lardal kommune i Vestfold. Arne Olav Lund fra Larvik har gitt det nest laveste anbudet på denne jobben. Det er på 28,997 mill.

De øvrige anbyderne kommer også fra Vestfold, men de er sjanseløse hvis ikke de to som ligger lavest har begått svært grove regnefeil. Carl C Fon fra Sandefjord vil ha 31,710 mill., mens Bjørn & Øyvind Tveter fra Larvik vil ha 34,844 mill.

Fv 308 er hovedvegen gjennom øykommunene Nøtterøy og Tjøme. Vegen har nå fortau eller parallell gang/sykkelveg gjennom hele Nøtterøy. Strekningen som nå skal tilrettelegges for myke trafikanter, ligger langt sør på Tjøme. Den har sitt nordlige endepunkt der Havnaveien møter fv 308, og sitt sørlige på Verdens Ende. Som det siste navnet mer enn antyder, er stedet ikke bare et framtidig endepunkt for gang/sykkelvegen, det er også det definitive endepunktet for fv 308. Lengre sør er det hav på alle kanter.

Gang/sykkelvegen blir 2,8 km lang. Den skal gå på østsiden av kjørebanen. Oppdraget omfatter også legging av nye kommunale vann- og avløpsledninger på nesten hele strekningen.

Vegvesenet tar sikte på anleggstart rundt 1. september. Omtrent samtidig fullføres gang/sykkelvegen langs den 3,1 km lange strekningen Sundene-Glennebakken lengre nord på samme veg. Når det skjer, blir strekningen Havnaveien-Verdens Ende den eneste på fv 308 som mangler tilbud til gående og syklende. Om to år skal tilbudet være på plass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.