ARBEIDSLIV

Rystet over Djupedal

Generalsekretær Kåre Rygg Johnsen, Tekna.
Generalsekretær Kåre Rygg Johnsen, Tekna. Bilde: Tekna
Tore Stensvold
21. nov. 2005 - 12:26

Skolen stå overfor en lærerkrise innen realfag.

Svært mange realfagslærere går av med pensjon de nærmeste årene.

Altfor få nye lærere med nødvendig kompetanse rekrutteres. Dette bekymrer de fleste, men ikke Kunnskapsministeren.

Det får Teknas generalsekretær Kåre Rygg Johnsen til å ta fram slegga.

Kunnskapsløst

-Vi reagerer meget sterkt på Øysteins Djupedals bagatellisering av realfagskrisen i skolen i TV2-nyhetene i går, sier Teknas generalsekretær Kåre Rygg Johnsen.

- Det er skremmende at en kunnskapsminister signaliserer at kunnskap egentlig ikke er så viktig. Det holder ikke å si at norske elever er gode til å samarbeide, og at det vil være tilstrekkelig. Kunnskaper om matematikk og naturvitenskap er helt nødvendige, sier han.

62 prosent av matematikklærerne i skolen i dag er 50 år eller mer. Derfor er det nødvendig å sette i verk tiltak for å kompensere for lærerfrafallet når disse går av med pensjon.Ønsker realfagstillegg

-Å rekruttere flere gode realfagslærere til det norske skoleverket, er helt nødvendig får å sikre fremtidig norsk verdiskaping, sier Rygg Johnsen.

–Tekna går inn for et eget realfagstillegg som en strategisk satsing på å beholde gode realfagslærere og for å trekke til seg realister til skolen, sier han.

Rygg Johnsen ønsker også at det skal bli lettere for personer med hovedfag/mastergrad innenfor realfag og sivilingeniører å få fast ansettelse i skolen, med betingelse om å fullføre pedagogikk for eksempel innen tre år.

Les og kommenter vår bloggpost: Djupedal på Djupt vatn!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.