NATURVITENSKAP

Rynker? Laseren tar dem

RYNKER: Hva med å legge seg under laseren for noen minutters fjerning av arr, hår, rynker og vorter? Snart kommer den, til et institutt nær deg.
RYNKER: Hva med å legge seg under laseren for noen minutters fjerning av arr, hår, rynker og vorter? Snart kommer den, til et institutt nær deg. Bilde: LPS
Stein Bekkevold
23. aug. 2005 - 14:25

Husker du STAR TREK?

Skipslegen doktor “Bones” McCoy ville ha vært mer enn glad for å få Scotty til å beame opp et par lasere fra UK-selskapet Chromogenex.

Bikinilinje

Dette uredde Wales-selskapet sier nå at de snart kan påta seg å fjerne hår, rynker og andre skavanker kjapt og smertefritt, og for evig. Jentenes bikinilinje blir aldri mer som før.

Det høres nok ut som science fiction, men er sant. Hevder styreformann doktor Peter McGuinness.

Børsgevinst

Selskapet gikk nylig på børs, med et par vitenskaplige rapporter på baklomma, og på en dag raste det inn millioner av UK pund på aksjekontoen.

Nå skal de bruke pengene på å gjøre seg kjent i Japan og USA, i full fart.

To typer

Det dreier seg om to laser-varianter: En kalles NLite-V og er særlig effektiv mot kviser og tilhørende arr, verdens mest utbredte hudsykdom. Denne tar også hånd om psoriasis. Dessuten bygger den opp hudens kollagensjikt slik at den blir strammere og yngre. Det du!

Den andre varianten heter Chromolite og driver med intenspulset lys, noe som tar livet av hårrøtter. Lyset fikser også opp i arrvev, og fjerner uønsket hudpigmentering.

Doktor Guinness sier at mens de i 2004 solgte 240 system ligger de i år an til det mangedobbelte, særlig når markedsinntrengingen i Japan og USA er klar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.