NYHETER

Rygg Maskin leder i Sandnes

Fire entreprenører vil utvide fylkesveg 44 i Sandnes. Alle er fra Sør-Rogaland. Det laveste anbudet er gitt av Rygg Maskin fra Randaberg. Det er på 73,9 millioner kroner.

Her blir det fire felt i løpet av første halvår 2015. T-krysset i forgrunnen blir bygd om til en rundkjøring. Rygg Maskin fra Randaberg har gode muligheter til å få den jobben.(Foto: Google)
Her blir det fire felt i løpet av første halvår 2015. T-krysset i forgrunnen blir bygd om til en rundkjøring. Rygg Maskin fra Randaberg har gode muligheter til å få den jobben.(Foto: Google)
28. nov. 2013 - 14:50

Risa fra Hå vil ha 78,9 mill. for jobben. De to siste anbudene er gitt av Bjelland fra Klepp (87,1 mill.) og Stangeland Maskin fra Sola (87,2 mill.).

Byggeleder Steffi Bartel i Statens vegvesen synes prisene ser bra ut, men hun er overrasket over den lave deltagelsen. - 17 entreprenører ba om konkurransegrunnlaget. Jeg regnet med at iallfall 7 av dem ville gi pris, sier hun.

Fylkesveg 44 har ikke mindre enn 12 navn mellom Stavanger og Sandnes. På strekningen som skal utvides heter den Forussletta.

Strekningen er 1 200 meter lang. Den ligger i nord i Sandnes kommune like ved grensen mot Stavanger. Ytterpunktene er Stokkaveien i sør og Løwenstrasse i nord. I dag har den to felt. Innen 30. juni 2015 får den to til, som blir forbeholdt kollektivtrafikk. I første omgang skal de ny feltene bare brukes av busser, men de blir tilpasset en eventuell framtidig bybane.

Kollektivfeltene blir midtstilte. Mellom dem og feltene som er åpne for all trafikk blir det en rabatt. På hver side kjørebanen blir det sykkelfelt og fortau. Total vegbredde blir 27 meter. Den sammen malen er brukt ved utvidelse av to strekninger på fylkesveg 44 i Stavanger kommune. Etter hvert skal hele fylkesveg 44 mellom Stavanger og Sandnes få samme standard.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.