IT

Rydningen skal rydde opp i Fujitsu Siemens

RYDDEGUTT: Jan Eigil Rydningens første store oppgave blir å bygge opp omdømmet til Fujitsu Siemens Computers norske virksomhet. Selskapet har fått seg en knekk etter at de var innblandet i korrupsjonssaken med Forsvaret.
RYDDEGUTT: Jan Eigil Rydningens første store oppgave blir å bygge opp omdømmet til Fujitsu Siemens Computers norske virksomhet. Selskapet har fått seg en knekk etter at de var innblandet i korrupsjonssaken med Forsvaret. Bilde: Fujitsu Siemens/Tor-Ståle Hansen
Trond Heggelund
10. mars 2008 - 11:44
Vis mer

Rydningen har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Compaq (nå HP) og konsernsjef i TeleComputing.

Han kommer nå fra stillingen som direktør for Teknologi, Kunnskap og Innovasjon i organisasjonen Handels- og Sevicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Ble årets dataleder to ganger

Rydningen er kjent som en av IT-bransjens dyktigste toppledere.

Han har hatt flere leder- og styreverv i it-bransjen. Rydningen ble utnevnt til årets dataleder i 1993 av Kapital Data og i 1998 av Computerworld.

Rydningen startet Compaq Computer i Norge i 1989, og ledet det frem til 1998 – da med en omsetning på mer enn to milliarder kroner.

Rett person

Kim Damgaard, Nordic Director for FSC Infrastructure Services, sier han på vegne av selskapet er svært glad for å styrke organisasjonen med Jan Eigil Rydningen.

– Han har lang erfaring fra it-bransjen, og er rett person for å sikre sterk utvikling for Fujitsu Siemens Computers i Norge, sier han.

Savner sagmuggen

Jan Eigil Rydningen sier at han som gammel ”sirkushest” savner sagmuggen, og at han gleder seg til å gripe fatt i spennende oppgaver hos Fujitsu Siemens Computers.

Blant annet det å synliggjøre selskapet som fullverdileverandør, samt sikre at selskapet utvikler seg til å være en spydspiss innen miljø, etikk og sosialt engasjement i Norge, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Skal dekke hele verdikjeden

– Fujitsu Siemens Computers dekker hele verdikjeden. Fra salg og implementering av hardware til programvarehåndtering og tjenester innenfor drift, integrasjon og support. Selskapet er i fremste rekke når det gjelder utvikling og design, og har en svært spennende produktportefølje fra bærbare og stasjonære PC-er for hjemme- og proffmarkedet til store bladeframeservere og lagringsløsninger, sier Rydningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.