Rydder og pumper i New Orleans

Store pumper ble fløyet inn og settes sammen av underentreprenører nær 17th Canal Street, New Orleans. Pumpene på bildet er beregnet på 42 tommers rør.
(Bilde: Master Sgt James Bowman)

Det vil ta mellom en og tre måneder å pumpe alt vann ut av New Orleans, opplyser det amerikanske ingeniørkorpset.

Torsdag var fortsatt 60 prosent av byen fortsatt under vann.

Et titalls store, mobile pumpestasjoner er i sving rundt om i byen, og de stasjonære pumpestasjonene settes i drift etter hvert som de repareres og strømmen kommer tilbake.

Redusert pumping

Strømmangel gjør at pumpekapasiteten foreløpig kun er på ca. 10 % av maks. Flere generatorer er på vei til byen.

Fortsatt brukes en rekke helikoptre døgnet rundt til å droppe sandsekker på mellom 3 og 5 tonn der diker er brutt eller kraftig skadet. Ingeniørkorpset er i gang med mer permanent reparasjon der det er mulig å komme til med fyllmasser og maskiner.

Rydder veier

US Army Corps of Engineers har satt inn bulldosere, hjullastere og andre maskiner til å rydde og reparere veier for å lette hjelpearbeidet. Ingeniørtropper hjelper også til med å bringe mat, medisiner, vann og is til folk i midlertidige leire.

Flere steder i de tre orkanrammede statene Louisiana, Alabama og Mississippi, settes det opp midlertidige byer for å huse rundt 50.000 personer, folk som har mistet hus, hjem og jobb.

Operasjon Håp

I amerikansk ånd har dette arbeidet fått sitt eget navn: Operation Blue Roof. Hele hjelparbeidet til Katrina-rammede kalles Operation Hope.

I tillegg til egeninnsats, er US Army Corps of Engineers koordineringsinstans for innleide underentreprenører. Til sammen 30 føderale departementer og instanser er med i hjelparbeidet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå