NYHETER

Rv 23-tunnel stenges i Røyken

Sprekker i sprøytebetongen bak hvelvet i Elgskauåstunnelen på riksveg 23 i Røyken kommune,  gjør at den må stenges.  

illustrasjonsbilde
illustrasjonsbilde
Redaksjonen Våre Veger
8. nov. 2012 - 09:53

– Vi velger å stenge tunnelen fra kl. 09 mandag 12. november, slik at vi får reparert dette før vinteren setter inn, sier Anita Tveiten, byggeleder i Statens vegvesen.

Tunnelen vil være stengt i minimum 14 dager fremover, mens arbeidet med å sikre fjellet i tunnelen pågår. Deretter er planen å åpne tunnelen for trafikk på dagtid. Kvelds- og nattestid holdes tunnelen fortsatt stengt mens de siste arbeidene avsluttes. Trafikk til og fra Follestad industriområde må kjøre via Åsveien ved Sætre mens tunnelen er stengt.

 

Oppdaget ved inspeksjon

Det var i forbindelse med en rutineinspeksjon at Vegvesenets geologer oppdaget sprekkene, som skyldes at svelleleire har presset seg frem. Inspeksjonen har også avdekket flere punkter hvor det er behov for vedlikeholdsarbeid. Disse blir holdt under oppsikt, men er ikke like tidskritisk som det som blir tatt nå. Arbeidene krever også noe planlegging og utlysing av tilbud. Utbedring skjer antakelig i løpet av sommeren 2013

 

 

Omkjøring om Sætre og Åros

I perioden hvor tunnelen er stengt vil trafikken på rv. 23 skiltes til fylkesveg 11 om Sætre og Åros. Vegen langs Åroselva er utbedret på enkelte punkter. Kommende helg vil også en del skadet rekkverk bli skiftet ut på denne strekningen. I stengeperioden driftes fylkesvegen etter samme vedlikeholdsstandarder som rv. 23. Vegvesenet iverksetter også forsterket vinterdrift av fv. 3 mellom Lahell og Ugstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.