SAMFERDSEL

Ruter innstiller nesten 200 bussavganger torsdag morgen

Den siste uken har det vært problemer med elbussene i Oslo – og hundrevis av avganger er blitt innstilt daglig.
Den siste uken har det vært problemer med elbussene i Oslo – og hundrevis av avganger er blitt innstilt daglig. Foto: Beate Oma Dahle/NTB
11. jan. 2024 - 07:14

Det er rundt null grader i Oslo torsdag morgen, men Ruter innstiller likevel nesten 200 bussavganger fordi de mangler busser.

– Innstillingene skjer stort sett på ruter med høy frekvens, så vi håper ulempen for de reisende blir så lav som mulig. Men det kan bli flere innstillinger i løpet av dagen, forteller pressevakt Cathrine Myhren-Haugen til NTB.

Hun oppfordrer de reisende om å søke informasjon i appen og på Ruters nettsider.

Når trafikken går som normalt har Ruter 16.000 daglige bussavganger.

Den siste uken har det vært problemer med elbussene i Oslo på grunn av sprengkulde. hundrevis av bussavganger har blitt innstilt daglig. Torsdag morgen er nesten 200 avganger innstilt, ifølge en oversikt fra selskapet , til tross for at temperaturen har økt i hovedstadsområdet. Tirsdag og onsdag ble 200–300 avganger innstilt i løpet av dagen.

– Men hvorfor er det innstillinger når det er null grader i Oslo?

– Problemet er bussmangel. Årsaken til mangelen er sammensatt. Det handler om at mange busser er til vedlikehold og reparasjon, i tillegg til ladeproblemer, sier Myhren-Haugen.

Bug i ladere og andre barnesykdommer har gitt innkjøringsproblemer for elbussene i Oslo, forteller Henrik Anderberg, teknisk direktør i Unibuss. De kjører buss for Ruter.
Les også

Busskaoset fortsetter: Elbussene har kortere rekkevidde enn Unibuss forventet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.