SAMFERDSEL

Ruter innstiller flere bussavganger for å takle ny kuldebølge

Kulden har satt en brems for Ruters busstilbud i Oslo i vinter. Nå innstilles en rekke bussavganger for å lette på trykket i påvente av enda en kuldebølge.

Ruter innstiller flere bussavganger når kulden igjen setter inn over Oslo. Formålet er at de nye elbussene skal ha mer tid til å lade.
Ruter innstiller flere bussavganger når kulden igjen setter inn over Oslo. Formålet er at de nye elbussene skal ha mer tid til å lade. Foto: Rodrigo Freitas/NTB
15. jan. 2024 - 15:39

Fra tirsdag og innover helgen er det meldt ned mot 20 kuldegrader i hovedstaden.

– Vi har hatt et godt samarbeid med operatørene våre de siste dagene og sammen utarbeidet en plan for å gi et forutsigbart tilbud til befolkningen i Oslo og Akershus, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter i en pressemelding mandag.

Ved forrige kuldebølge fikk Ruters nye elbusser store utfordringer, blant annet som følge av ladeproblemer og redusert rekkevidde. Ifølge Aftenposten har 4 prosent av alle Ruters bussavganger blitt innstilt i løpet av årets første 15 dager.

Både Ruter og operatørene bemanner opp de neste dagene i møte med kulden. Likevel vil det innebære færre avganger på en rekke busslinjer.

Busslinjene som rammes er: 20, 21, 24, 25, 28, 30, 31, 31E, 34, 37, 54, 58, 60, 66, 67, 69, 71, 76, 79, 80E, 81, 81E, 83, 84E og 580.

Ruter lover fortsatt et godt busstilbud i morgen- og ettermiddagsrushet. Formålet er at bussene får tid til å lade opp batteriene oftere når det er lenger tid mellom hver avgang.

Mange toglinjer på Østlandet er forsinket på grunn av mye snø på togsporene.
Les også

Bane Nor: Vet ikke om Follobanen åpnes før rushet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.