Rustet mot nye ras på E6 langs Snåsavannet

Den midlertidige skred- og erosjonssikringa av E6 Langnesberga er nå ferdig og strekningen kan gjenåpnes for ordinær trafikk i natt.

Det er blant annet montert 700 meter steinspranggjerder i skråningen over riksveien.
Det er blant annet montert 700 meter steinspranggjerder i skråningen over riksveien. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. aug. 2023 - 08:09

Det eneste som gjenstår er ny asfalt og veimerking som vil bli gjennomført i løpet av september. I tilknytning til dette arbeidet blir det trafikkregulering, men ikke stengt vei, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Omfattende arbeid 

Årsaken til arbeidene er flere skredhendelser og nedfall fra bergskjæringene påstrekningen langs E6 og Snåsavatnet mellom Snåsakroa og Oldervika.

– Prosjektet har vært en utførelsesentreprise og omfatter sikring av eksisterende bergskjæringer, sikring mot skred med 700 meter steinspranggjerder og utbedring av cirka 1400 m2 av veifyllingen mot Snåsavatnet, sier byggeleder Per Fladvad i Statens vegvesen.

Selv om området var grundig kartlagt og det var lagt stor vekt på planlegging vil det for slike skred- og erosjonssikringsprosjekt alltid være usikkerhet knyttet til at man først får full oversikt når den faktiske gravingen i veifylling og arbeidet i fjellskjæringene starter.

– Heldigvis har vi ikke møtt på store uventede hindringer, samtidig som det er grunn til å gi hovedentreprenør Nordisk Fjellsikring og underentreprenør Austad Maskinstasjon annerkjennelse for en god faglig jobb, effektiv gjennomføring og godt samarbeid med Statens vegvesen, understreker Fladvad. Prosjektet står også ferdig to måneder før kontraktsfrisen.

Honnør til trafikanter og nærmiljø

Prosjektet krevde kvelds- og nattestenging av E6 på denne strekningen fra og med arbeidene startet 26. april. Fra og med da har trafikk vært skiltet og ledet via fylkesvei 17 og fylkesvei 760 når strekningen har vært stengt kveld og natt.

– Stengingen med dårlige omkjøringsalternativer har vært krevende for nærmiljø, lokalt næringsliv, gjennomgangsreisende og næringstransportene, men etter litt utfordringer innledningsvis har dette gått greit. Ikke minst har det vært en belastning for de som bor langs omkjøringsveiene som har fått betydelig større trafikk. Vi vil gi en stor takk for tålmodigheten til dem alle, sier Fladvad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.