IT

Ruster opp trafikkdata

Dagens publiseringsløsning for Trafikanten er vanskelig, mener Trafikanten-direktør Jarl P. Eliassen. Nå skal Avenir utvikle en ny løsning.
Dagens publiseringsløsning for Trafikanten er vanskelig, mener Trafikanten-direktør Jarl P. Eliassen. Nå skal Avenir utvikle en ny løsning. Bilde: Skjermdump
Espen Zachariassen
8. sep. 2009 - 11:26

Trafikanten

En av de mest brukte portalene i Norge med 1,5 millioner unike brukere pr måned.

Leverer ruteinformasjon til publikum og flere transportselskaper i seks fylker.

Avenir skal utvikle ny publiseringsløsning for portalen Trafikanten.no.

Målet er en bedre tjeneste for oppdatert ruteinformasjon gjennom web, mobiltelefon og kundesenter til 1,5 millioner mennesker.

Lansering neste år

Trafikanten AS utlyste en konkurranse om nytt publiseringssystem våren 2009. Leverandører fra Norge og Sverige har konkurrert om kontrakten, og vinneren ble EDBs datterselskap Avenir.

Avtalen har en verdi på tre millioner kroner. Implementeringen starter denne måneden, og lansering er forventet første halvår 2010.

– Dagens publiseringsløsning i Trafikanten er av eldre dato, lite fleksibel og kostnadskrevende å vedlikeholde. Vi har derfor stor tro på at Avenir vil gi oss en moderne portalplattform, som vil gjøre det enda lettere for våre brukere å kommunisere med oss på web og mobil, sier administrerende direktør Jarl P. Eliassen hos Trafikanten.

Ny nettside

– Den nye løsningen vil være "state of the art" med bedre tilrettelegging for mobile løsninger, kart og sanntidsinformasjon, sier administrerende direktør Lars-Erik Johannessen i Avenir.

Avtalen med Avenir omfatter leveranse av nye trafikanten.no, nye mobilsider, reiseplanlegger og intranett.

Det nye publiseringssystemet er basert på EPiServer 5.0 på Windows-plattform.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.