PRODUKSJON

Rust never sleeps

Den danske boka Korrosionshindrende overfladebehandling af stål fra Erhvervsskolernes Forlag skal gi en god og omfattende innføring i problematikken.

Redaktør og ingeniør Peter Kronborg Nielsen fra Force Technology har sammen med en rekkke andre danske fagpersoner skrevet lett leselige tekster om hvordan korrosjon i stål opprstår, og de vanligste metodene for å motvirke den.

Kronborg setter blant annet korrosjonen inn i en klimatisk sammenheng, beskriver stålets egenskaper, går inn i fenomenet korrosjon og ser på korrosjon i forhold til kravene til design. Han gjennomgår de fleste aspekter ved moderne industriell overflatebehandling, fra planlegging og utførelse til kontroll av prosessen. Boka skildrer også maling og sink; de to viktigste materialene når det gjelder å beskytte stål mot korrosjon. I to kapitler tar dessuten redaktøren opp spørsmål omkring økonomi, miljø og sikkerhet.

Boka henvender seg direkte til teknikere, rådgivere, byggerrer og andre som ønsker en lett, praktisk og lett tilgjengelig orientering. Den er også tenkt som lærebok, og Force Technology skal bruke den i undervisningen på egne kurs.

Boka kan anskaffes via www.ef.dk

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.