FORSVAR

Russlands eneste hangarskip fikk skader da flytedokk sank i Murmansk

Admiral Kuznetsov. Bildet er tatt i 2004.
Admiral Kuznetsov. Bildet er tatt i 2004. Foto: AP/NTB Scanpix
30. okt. 2018 - 05:14

Russlands eneste hangarskip, Admiral Kuznetsov, fikk skader da en flytedokk sank i Murmansk tirsdag. En person er savnet etter ulykken.

Det opplyser guvernøren i Murmansk til en russisk TV-kanal. Ulykken skjedde i morgentimene tirsdag. Fartøyet var lagt i dokk for å gjennomgå oppgraderinger.

Det er en arbeider ved verftet som er savnet, og i tillegg er fire arbeidere skadd.

Det russiske verftsselskapet United Shipbuilding Corporation opplyser til russiske nyhetsbyråer at en kran falt ned på skipsdekket, men sier at det ikke er skader på «vitalt» utstyr om bord. Nærmere detaljer om hva som har hendt er ikke kjent.

Mistet fly utenfor Syria

Admiral Kuznetsov har tidligere vært satt inn i Syria mot slutten av 2016, men fartøyet vendte tilbake til hjemlandet tidlig i 2017. To av flyene om bord gikk tapt, og russiske medier har nevnt problemer med wiresystemet som brukes under landing som en sentral årsak.

Oppdateringen av hangarskipet skal ifølge Jane's pågå fram til 2020, og omfatter modernisering av maskinen og elektroniske systemer om bord. Prosjektet oppgis å koste mellom 55 og 62 milliarder rubler (mellom 14 og 16 milliarder kroner), og omfatter mer enn 1.000 ingeniører og teknikere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.