FORSVAR

Russland sier de har avfyrt krysserraketter i Japanhavet

Russlands sjøforsvar har avfyrt supersoniske krysserraketter mot et testmål i Japanhavet, ifølge landets forsvarsdepartement.

Den japanske utenriksministeren Yoshimasa Hayashi sier Tokyo Japan vil følge med på Russlands militære operasjoner.
Den japanske utenriksministeren Yoshimasa Hayashi sier Tokyo Japan vil følge med på Russlands militære operasjoner. Foto: Eugene Hoshiko/ AP/NTB
28. mars 2023 - 08:36

– I sjøen i Japanhavet skjøt skip fra stillehavsflåten Moskit-krysserraketter mot et fiendtlig testmål, sier departementet i en uttalelse på sin Telegram-konto ifølge Reuters.

– Målet, som lå rundt 100 kilometer unna, ble truffet direkte av to Moskit-krysserraketter, heter det videre.

Rakettene har middels rekkevidde, og de er i stand til å ødelegge et skip opptil 120 km unna.

Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi sier de vil følge med på Russlands militære operasjoner fremover. Videre understreker han at det e ikke er meldt om skader etter rakettene.

– Mens Russlands invasjon av Ukraina fortsetter, blir også russiske styrker mer aktive i Det fjerne østen – inkludert Japan, sier Hayashi på en pressekonferanse.

Etter spørsmål om hva utenriksministeren tenker om Russlands planer om å stasjonere taktiske atomvåpen i Belarus, sa Hayashi at Japan fordømmer dette og krevde at Russland og Belarus ikke utfører en slik handling, som han mener vil øke spenningen ytterligere.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.