ENERGI

Russland reduserer gassleveransene via Nord Stream med 40 prosent

Oppgir vedlikeholdsproblemer som grunn.

Leveransene, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen, kuttes fra 167 millioner kubikkmeter om dagen til 100 millioner kubikkmeter, opplyser Gazprom.
Leveransene, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen, kuttes fra 167 millioner kubikkmeter om dagen til 100 millioner kubikkmeter, opplyser Gazprom. Foto: Michael Sohn/AP/NTB
14. juni 2022 - 14:07

Det statseide russiske gasselskapet Gazprom reduserer leveransen til Tyskland via Nord Stream-ledningen med 40 prosent. Vedlikeholdsproblemer oppgis som årsak.

Reparasjoner av rørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen, er blitt forsinket, melder selskapet. Det skal dreie seg om kompressorer som skal repareres av tyske Siemens.

Dermed kuttes leveransene fra 167 millioner kubikkmeter om dagen til 100 millioner kubikkmeter, opplyser Gazprom i en melding på Telegram. Det er så langt ikke klart om kuttet er midlertidig eller vil være langvarig.

Siemens har foreløpig ikke svart på henvendelser fra nyhetsbyrået Reuters om å kommentere Gazproms kuttvarsel.

Til tross for straffetiltakene etter Russlands invasjon av Ukraina, er landet fortsatt en betydelig energileverandør til EU-landene.

I løpet av de første 100 dagene av Ukraina-krigen tjente Russland 93 milliarder euro på eksport av fossilt brensel, hvor det meste av det gikk til EU, ifølge tall fra det finske forskningssenteret CREA.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.