Russland: – Kortsiktige og ødeleggende sanksjoner

 

Russland: – Kortsiktige og ødeleggende sanksjoner
Både USA og EU innfører strengere økonomiske sanksjoner mot nøkkelsektorer i Russland. Russland mener de amerikanske sanksjonene er både «kortsiktige og ødeleggende». Her er Russlands president Vladimir Putin under et møte utenfor Moskva onsdag. Bilde: NTB scanpix

 

– De faktiske tapene fra denne ødeleggende og kortsiktige politikken vil bli ganske følbare for Washington, skriver det russiske utenriksdepartementet i en pressemelding onsdag.

Tirsdag fulgte USA raskt i EUs fotspor og varslet strengere sanksjoner mot Russland på grunn av Ukraina-krisen.

President Barack Obama omtalte tiltaket som et målrettet svar på at «Russland nekter å anerkjenne at Ukraina kan stake ut sin egen kurs».

De nye tiltakene rettes mot nøkkelsektorer i russisk økonomi, som energi, våpen og finans. Det innebærer blant annet at eksport av enkelte varer og teknologi til russisk energisektor stoppes.

– Slike avgjørelser fra Washington vil ikke gjøre annet enn å forverre forholdet mellom USA og Russland. Det vil skape et svært ugunstig klima på den internasjonale arena, hvor samarbeidet mellom våre stater spiller en avgjørende rolle, skriver utenriksdepartementet i Moskva.

Les også:

Nye Russland-sanksjoner kan ramme norsk industri

EU-landene vil ramme Russlands energisektor så det svir  

Forbyr leie av borerigger til Russland