Byggekollaps i boligblokk i Russland

Russisk boligbygg kollapset etter gasseksplosjon

Minst 37 personer er bekreftet omkomne.

En stor del av denne ti etasjer høye boligblokken i byen Magnitogorsk i Russland raste sammen etter en gasseksplosjon mandag morgen.
En stor del av denne ti etasjer høye boligblokken i byen Magnitogorsk i Russland raste sammen etter en gasseksplosjon mandag morgen. (Maxim Shmakov)

Minst 37 personer er bekreftet omkomne.

Det ti etasjer høye boligbygget i byen Magnitogorsk, nær Ural-fjellene, raste sammen nyttårsaften etter en gasseksplosjon.
 
Etterforskere mener det ikke er noen grunn til å mistenke at noe kriminelt førte til eksplosjonen i en ti etasjer høy bygningen i den russiske byen Magnitogorsk. Gasseksplosjoner er relativt vanlig i Russland, der mye av infrastrukturen ble bygget i Sovjet-tiden og bygningsforskrifter ofte ikke blir fulgt.
Redningsmannskaper arbeider ved den kollapsede bygningen i Magnitogorsk. Foto: AP / Maxim Shmakov / NTB scanpix

Øyenvitner har beskrevet eksplosjonen som et flammehav og sier at det voldsomme lufttrykket var så sterkt at det knuste vinduer i nærliggende bygninger. 

Les også

– Et flammehav

Vitner har beskrevet eksplosjonen som et flammehav, og sier at det voldsomme lufttrykket var så sterkt at det knuste vinduer i nærliggende bygninger. Eksplosjonen har gjort flere titall mennesker hjemløse over nyttår, som er den største feiringen i Russland.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria er 48 leiligheter skadd av eksplosjonen. Det er ifølge lokale myndigheter registrert 110 beboere på adressen.

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå