BYGG

Russisk boligbygg kollapset etter gasseksplosjon

Minst 37 personer er bekreftet omkomne.

En stor del av denne ti etasjer høye boligblokken i byen Magnitogorsk i Russland raste sammen etter en gasseksplosjon mandag morgen.
En stor del av denne ti etasjer høye boligblokken i byen Magnitogorsk i Russland raste sammen etter en gasseksplosjon mandag morgen. Maxim Shmakov
3. jan. 2019 - 10:37
Det ti etasjer høye boligbygget i byen Magnitogorsk, nær Ural-fjellene, raste sammen nyttårsaften etter en gasseksplosjon.
 
Etterforskere mener det ikke er noen grunn til å mistenke at noe kriminelt førte til eksplosjonen i en ti etasjer høy bygningen i den russiske byen Magnitogorsk. Gasseksplosjoner er relativt vanlig i Russland, der mye av infrastrukturen ble bygget i Sovjet-tiden og bygningsforskrifter ofte ikke blir fulgt.
Redningsmannskaper arbeider ved den kollapsede bygningen i Magnitogorsk. Foto: AP / Maxim Shmakov / NTB scanpix

Øyenvitner har beskrevet eksplosjonen som et flammehav og sier at det voldsomme lufttrykket var så sterkt at det knuste vinduer i nærliggende bygninger. 

Les også

– Et flammehav

Vitner har beskrevet eksplosjonen som et flammehav, og sier at det voldsomme lufttrykket var så sterkt at det knuste vinduer i nærliggende bygninger. Eksplosjonen har gjort flere titall mennesker hjemløse over nyttår, som er den største feiringen i Russland.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria er 48 leiligheter skadd av eksplosjonen. Det er ifølge lokale myndigheter registrert 110 beboere på adressen.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.