ARKIVNYHETER

Rune Øvergård leder på hjemmebane

Dette krysset skal bygges om til en fire-armet rundkjøring. Rune Øvergård Maskinentreprenør som holder til like i nærheten, ligger godt an til å få den jobben.
Dette krysset skal bygges om til en fire-armet rundkjøring. Rune Øvergård Maskinentreprenør som holder til like i nærheten, ligger godt an til å få den jobben. Bilde: Kjell Arne Fridtun, Østlendingen
26. mars 2010 - 02:27

Krysset er mest kjent som Basthjørnet. Det er et lysregulert, kanalisert T-kryss mellom riksveg 25 og riksveg 3. Oppdraget består i å bygge det om til en rundkjøring. Fem entreprenører vil ha den jobben. HAB Construction fra Bærum ligger nest lavest med et anbud på 19,33 millioner. Deretter følger John Galten fra Rena (20,40 mill.), BL Entreprenør fra Trondheim (21,73 mill.) og Brødrene Gjermundshaug fra Alvdal (22,30 mill.).

Basthjørnet ligger like ved militærleiren Terningmoen. I dag er det ikke noe presserende behov for å bygge det om, men situasjonen vil snart forandre seg. På et område som tidligere var en del av Terningmoen, er det arbeid i gang med en flerbrukshall som får et areal på 31 000 kvm. Av dette skal 24 000 kvm være klar til bruk før året er omme.

Ombygging av Basthjørnet er nødvendig for at den økende trafikken skal kunne avvikles på en tilfredsstillende måte. Rundkjøringen får fire armer. Den ny armen går inn til flerbrukshallen. Oppdraget omfatter også utvidelse av riksveg 25 til fire felt over en 380 meter lang strekning, omlegging av 175 meter av riksveg 3 og etablering av 1 275 meter gang/sykkelveg og fortau.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.