Rundkjøringskunst nominert til årets stålkonstruksjon 2021

Kunstverket i en av rundkjøringene på E134 gjennom Kongsberg er en av ti kandidater til prisen «Årets stålkonstruksjon 2021».

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. apr. 2021 - 08:53

Møbius-skulpturen er brukt som utsmykning i en av rundkjøringene på ny E134 gjennom Kongsberg, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Prosjektet E134 Damåsen-Saggrenda i Øvre Eiker og Kongsberg åpnet i juli 2020 av samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Åpningsseremonien 3. juli i fjor foregikk i rundkjøringen der skulpturen er plassert i Sellikdalen sør for Kongsberg sentrum og nær byens industrielle landemerke Teknologiparken.

«Liggende Møbius» dannet en spesiell ramme rundt vegåpningen, som ble noe begrenset grunnet koronasituasjonen.

Kunstneren Viel Bjerkeseth var selvsagt en av de inviterte gjestene til åpningen sammen med Hareide, vegdirektør Hovland, utbyggingsdirektør Davik, fylkesordfører, ordførerne fra vertskommunene og prosjektleder Tom Hedalen med andre inviterte gjester.

Skulpturen som måler nesten 15 meter og veier rundt åtte tonn er blitt et nytt landemerke ved Lågen tett ved nye Kongsberg bru. Av de 10 kandidatene til årets stålpris plukkes noen ut som finalister før prisen deles ut i november 2021. Juryen for prisen består av to representanter fra Norsk Stålforbund, en fra arkitektforbundet NAL og en fra Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF). NAL-representanten er juryleder.

Fra åpningsseremonien av E134 i juli i fjor. <i>Foto:  Kjell Wold, Statens vegvesen</i>
Fra åpningsseremonien av E134 i juli i fjor. Foto:  Kjell Wold, Statens vegvesen
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.